Denemarken is een prachtig, maar ook duur land. Gemiddeld kost eten en drinken een derde tot de helft meer dan in Nederland. Speciaal voor die mensen die graag wat langer met hun Deense Kronen doen, heb ik deze 3 budgettips voor Denemarken verzameld.

Tip 1: Kook zoveel mogelijk zelf

Budgettips voor DenemarkenJe bespaart sowieso al erg veel geld als je niet dagelijks uit eten gaat. Boek dus in plaats van een hotel een appartement (bijvoorbeeld via Airbnb) en kook je eigen potje. Er is altijd wel een Føtex, SuperBrugsen of Netto in de buurt waar je inkopen voor ontbijt, lunch en avondeten kunt doen.

Het is in Denemarken vrij normaal dat je je eigen lunch meeneemt als je bijvoorbeeld een dag in Legoland of bij Slot Egeskov bent. Er zijn overal meer dan genoeg picknicktafels om je eigen brood op te eten. Haal bij een supermarkt of bakker romkugler, wienerbrød en hindbærsnitte (zie foto’s onderaan dit artikel), dan eet je toch echt Deens en wordt de lunch extra speciaal.

Tip 2: Bewaar plastic flesjes

Als je in de supermarkt of ergens onderweg flesjes water of frisdrank koopt, gooi deze flesjes dan niet zomaar weg. Er zit namelijk aardig wat statiegeld op die flesjes. Bewaar de flesjes en lever ze bij iedere willekeurige supermarkt in. Voor tien flesjes kun je al € 4,- terugkrijgen.

Het kraanwater is in Denemarken overigens ook heel goed te drinken, dus je kunt je flesjes ook eindeloos bijvullen.

Tip 3: Neem je eigen lakens mee

Budgettips voor DenemarkenHet is in Denemarken heel normaal dat je, naast de huur van een appartement, bij aankomst ook nog eens huur voor de lakens en handdoeken moet betalen. En daar wordt al snel € 8,- tot € 12,- per persoon voor gerekend. Als je je eigen lakens meeneemt kun je mooi op die bijkomende kosten besparen.

Neem vooral eenpersoons lakens en matrashoezen mee, want ook tweepersoons bedden bestaan vaak uit twee aparte matrassen.

Budgettips voor Denemarken

Heb jij tijdens een reis nog andere budgettips voor Denemarken ontdekt? Laat dan onderaan deze pagina een opmerking achter, ik hoor het graag!

Write A Comment