[vc_row][vc_column][vc_column_text css_animation=”none”]

Azië

[/vc_column_text][vc_separator color=”black” border_width=”2″ css_animation=”none”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”2070″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/azie/thailand/”][vc_single_image image=”2068″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/azie/india/”][vc_single_image image=”2064″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/azie/vietnam/”][vc_single_image image=”2065″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/azie/cambodja/”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”2066″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/azie/china/”][vc_single_image image=”2067″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/azie/hong-kong/”][vc_single_image image=”2069″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/azie/mongolie/”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]Azië is met afstand mijn favoriete continent. Ik kan geen genoeg krijgen van de kleurrijke tempels, afwisselende natuur en vriendelijke mensen. Veel landen in Azië heb ik al gezien, maar wat mij betreft is dat nog lang niet genoeg!

Het mooiste land van Azië

Het mooiste land van Azië is natuurlijk China, want daar komt onze zoon vandaan. Al in 2005 gingen manlief en ik naar dit land, voordat er überhaupt een kinderwens was, en we waren meteen verliefd. De lange geschiedenis, de indrukwekkende Chinese Muur en het terracotta leger, de bijzondere cultuur en de leuke mensen zorgden ervoor dat we hier graag nog een keer terug wilden komen.

En dat gebeurde ook in 2013, toen we in Nanjing onze zoon op konden gaan halen. Tussen alle bureaucratische rompslomp door hadden we genoeg tijd om veel van dit ongewone land te zien. En wat een genot was het om dat dit keer met z’n drietjes te doen!

Ook Thailand heeft een plekje in ons hart

China is voor ons natuurlijk vooral om sentimentele redenen het mooiste land van Azië. Ook in Thailand zijn we twee keer geweest, en ook dat land heeft absoluut een mooi plekje in ons hart. Het was het eerste land dat we Azië bezochten en het veranderde meteen onze hele kijk op reizen.

Daarnaast hebben we fenomenaal mooie reizen door India, Cambodja en Vietnam gemaakt. Ieder land was compleet anders, en we hebben overal met volle teugen van genoten.

Het meest bijzondere land 

Het meest bijzondere land dat wij op het Aziatische bezochten was zonder twijfel Mongolië. Mensen die niet in de hoofdstad of in de handvol andere steden wonen zijn nomaden. Openbaar vervoer en wegen zijn er nauwelijks.

We hebben in gertenten overnacht en zijn te gast geweest bij nomadenfamilies. We hebben beeldschone muziek gehoord, vreemd gegeten en spectaculaire natuur gezien. Het was een ervaring om nooit te vergeten!

Mijn bucketlist

Dat ik al redelijk wat landen in Azië heb bezocht, wil overigens niet zeggen dat ik nu klaar ben met dit continent. Integendeel! Op mijn bucketlist staan landen als Japan, Indonesië en Nepal, maar ook van een reis door Korea, de Filipijnen, Maleisië en Myanmar zou ik erg blij worden.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]