[vc_row][vc_column][vc_column_text css_animation=”none”]

Hong Kong

[/vc_column_text][vc_separator color=”black” border_width=”2″ css_animation=”fadeIn”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”2103″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/pandas-in-ocean-park/”][vc_single_image image=”3749″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/victoria-peak/”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”2859″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/temple-street-night-market/”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_wp_text]Hong Kong is een bijzondere bestemming. Inmiddels is de stadstaat al jaren een onderdeel van China, maar omdat het tot 1997 een Britse kolonie was, is het niet met China te vergelijken. Dit zijn mijn reistips voor Hong Kong!

Onbedoeld in Hong Kong

Als je naar Vietnam wilt gaan en je reis in het noorden van Vietnam wilt beginnen, is het in veel gevallen makkelijker en goedkoper om een vliegticket naar Hong Kong te boeken. Dan kun je vanuit Hong Kong naar Hanoi vliegen. Het is geen geschreven regel, maar daar kwam ik bij toeval achter toen ik op de goedkoopst mogelijke manier een reis naar Vietnam wilde samenstellen.

Zo kwamen manlief en ik onbedoeld in Hong Kong terecht. We vonden het zonde om direct om het vliegtuig naar Hanoi te stappen. Als we toch in Hong Kong waren, konden we net zo goed meteen even goed rondkijken!

Een paar dagen in Hong Kong

Uiteindelijk hadden we twee volle dagen in Hong Kong. Dat is lang niet genoeg om alles te zien, maar voldoende om de belangrijkste highlights mee te pakken. We zijn Hong Kong Island dan ook niet af geweest.

Hong Kong Island is het drukste en meest dichtbevolkte deel van Hong Kong en er is hier genoeg te doen en te zien om je een paar dagen zoet te houden. Alles wat we tegenkwamen hebben we bekeken, ervaren en geproefd, en daarmee hebben we een goede indruk van deze stadstaat (wat het in mijn ogen nog steeds is) gekregen.

Reistips voor Hong Kong

Omdat ik niet op de eilanden Lamma, Lantau en het bijbehorende vasteland ben geweest, zijn mijn reistips voor Hong Kong dus beperkt tot tips voor Hong Kong Island. Wie weet gaan we ooit nog eens terug om nog meer van Hong Kong te zien en te beleven!

Heb je tips voor mij die buiten Hong Kong Island vallen? Stuur me dan een berichtje, ik ben benieuwd wat we allemaal hebben gemist![/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]