Château Cazalères is een kasteel uit de 19e eeuw. Dit kasteel is nu ingericht als restaurant, bar en personeelsverblijf. Om het kasteel liggen zo’n 150 vrijstaande vakantiehuisjes.

Ontspanning was zowat gegarandeerd

Chateau Cazaleres - FrankrijkIn en om Château Cazalères is er meer dan genoeg te doen. Er zijn fijne zwembaden met genoeg beschutting tegen de zon, inclusief een volledig afgeschermd ondiep zwembad voor de kleintjes. Tijdens ons verblijf in het hoogseizoen waren er ook genoeg ligbedjes, dus ontspanning was zowat gegarandeerd. Voor de kinderen wordt er veel georganiseerd, maar als je daar niet aan mee wil doen heb je daar ook geen last van. Verder is er een leuke speeltuin, minigolf, jeux de boules banen, een tafeltennistafel, een grote trampoline, een tennisbaan en een volleybal veld. Iedere week wordt er een barbecue met entertainment georganiseerd.

Het natje en droogje

Er is een piepkleine supermarkt in Daumazan sur Arize, wij vonden grotere supermarkten met een uitgebreider aanbod wat verder weg prettiger. Het is niet toegestaan om een houtskool barbecue bij je villa te gebruiken, maar wij hebben heel eigenwijs een kleine elektrische barbecue meegenomen en dat was geen probleem. Verder is er een goed restaurant in Château Cazalères zelf. De ene avond is er een buffet, de andere avond kun je er à la carte eten. We hebben beide gedaan en het was erg goed (ook de rode wijn die ze er schenken is een aanrader!). Verder is er de zwembad bar waar je goed belegde broodjes en friet met snacks kunt halen. Iedere maandag rijdt er een pizzakar het terrein op waar je heerlijke pizza’s kunt bestellen.

Waar moet je rekening mee houden?

Chateau Cazaleres - FrankrijkVoor het echte Frankrijk-gevoel moet je niet in Château Cazalères zijn. De eigenaar is Nederlands, 80% van de gasten is Nederlands en zelfs het Franse personeel spreekt uitstekend Nederlands. Bij de zwembadbar is ook gewoon een broodje kroket en een frietje met mayo te bestellen. Wij wisten dit vooraf en hadden er geen probleem mee. Zo kon ons meneertje nog makkelijker vriendjes maken om mee te spelen. Maar ik kan me voorstellen dat een ander dit een behoorlijke afknapper vindt.

En hoewel villa 135 absoluut geweldig was, zijn de twee slaapkamers op de eerste verdieping op dagen dat het boven de 28 graden is geweest veel te warm. Wij hebben na twee dagen een ventilator gekocht, en daarmee was het net vol te houden.

Write A Comment