Florence lijkt in eerste instantie geen ideale stad om met een kind te verkennen. Maar de verkeersborden van Florence zijn perfect voor een speurtocht. Hierdoor is Florence ook voor kinderen een feest.

De streetart van Clet Abraham

Clet Abraham is een kunstenaar die op humoristische manier van de Florentijnse verkeersborden kunst heeft gemaakt. Zo is een witte pijl voor een bord om eenrichtingsverkeer aan te geven opgesierd met een hartje. Een rood bord dat aangeeft dat je de weg niet in mag rijden laat ook een glas omgevallen rode wijn zien.

Er zijn talloze verschillende verkeersborden en ze zijn overal door het centrum verspreid. Niet ieder verkeersbord is door Clet Abraham onder handen genomen, dus het is telkens weer een verrassing waar je er weer een tegen gaat komen.

Speurtocht door Florence

Florence is een prachtige stad vol met bezienswaardigheden. Voor je het weet loop je op een dag tientallen kilometers om zoveel mogelijk te zien. Voor een kind is dat geen pretje, totdat je ze op de verkeersborden wijst.

Onze zoon was vijf jaar oud toen we in Florence waren, en hij had toevallig een fase waarbij hij erg geinteresseerd was in symbolen. We hadden al vrij snel het eerste bord gezien, daarna moesten we moeite doen om hem bij te houden. Hij ging echt op zoek naar de verkeersborden. En met zijn eigen fototoestel wilde hij ook van ieder bord een foto maken.

De standaard app op een Apple telefoon (Gezondheid), liet zien dat we per dag zo’n dertien kilometer van hot naar her liepen, maar onze zoon heeft geen moment geklaagd. Hij vond Florence supercool door al die leuke borden.

De verkeersborden van Florence

De verkeersborden van Florence zijn uniek en daarom ook een ontzettend leuk souvenir. Omdat het niet de bedoeling is dat je daadwerkelijk zo’n verkeersbord los trekt en meeneemt, kun je ze ook in het atelier van Clet Abraham kopen.

Het atelier is te vinden aan Via dell’Olmo nummer 8, en behalve de verkeersborden kun je er ook T-shirts, kaarten en stickers kopen. Zo is er voor iedere fan wat wils.

Write A Comment