Je kunt in Brussel naar dat plassende mannetje gaan kijken, of de Grote Markt, of het Atomium. Maar het Stripmuseum in Brussel mag ook niet ontbreken. Het is ontzettend leuk voor jong en oud!

De Belgische stripcultuur

Wie is er niet groot geworden met Suske en Wiske, Kuifje, De Smurfen en Asterix? Al deze tijdloze Belgische strips zijn legendarisch en ze zijn veel meer dan alleen getekende verhaaltjes voor kinderen.

België heeft een unieke eigen stripcultuur, waarmee Hergé met Kuifje in de jaren 20 en 30 van de 20e eeuw begon.

 

Het Stripmuseum in BrusselHet Stripmuseum in Brussel

Het Stripmuseum in het centrum van Brussel is een ode aan de stoet van beroemde Belgische striptekenaars. Met ontzettend leuke decors komen de bekende striphelden tot leven. Zo kun je in de teletijdmachine van Professor Barabas (een hoofdpersoon in de strips van Suske en Wiske) zitten. En je kunt ook een kijkje nemen in een hoekje van Kasteel van Molensloot, het huis van Kapitein Haddock (Kuifje).

Bij de entree van het museum staat ook een kleine versie van de raket uit Mannen op de Maan (Kuifje). Het hele museum is een feest van herkenning voor iedereen die ooit een Belgische strip heeft gelezen.

Victor Horta

Het Stripmuseum in BrusselMaar niet alleen de tentoonstelling van het Stripmuseum is mooi, ook het gebouw waarin het museum is gevestigd is de moeite waard. Dit is een art nouveaugebouw van de bekende Belgische architect Victor Horta. Het pand stamt uit het begin van de 20e eeuw en niet alleen de gevel is mooi, ook het interieur van het gebouw is prachtig.

De Striproute in Brussel

Als je na het zien van dit Stripmuseum in Brussel nog behoefte hebt aan meer strips, dan kun je ook de Striproute in Brussel volgen. Er staan bijna zestig stripmuren met bekende stripfiguren en striptekenaars in Brussel. Op de website van de Gemeente Brussel kun je een PDF downloaden met alle locaties van deze stripmuren.

Wil je meer lezen over over België? Kijk dan bij mijn reistips voor België.

Write A Comment