La Rambla staat steevast bovenaan als het om de belangrijkste bezienswaardigheden van Barcelona gaat. Het is namelijk niet alleen de beroemdste en drukste straat van de stad, het is ook de gezelligste. Want naast bergen toeristen, winkels en mooie gevels vind je hier nog veel meer!

Is het nu La Rambla of Las Ramblas?

La Rambla is maarliefst 1200 meter lang en leidt van een belangrijk verkeersknooppunt (Plaça de Catalunya) naar het oudste gedeelte van de haven van Barcelona (Port Vell). Omdat de straat zo lang is, is hij lang geleden al in vijf stukken opgedeeld. En die vijf stukken hebben allemaal een andere Catalaanse naam die met Rambla begint. Vandaar dat de termen La Rambla – de hele straat – en Las Ramblas – de verzamelnaam van de verschillende stukken van de straat – door elkaar worden gebruikt.

Wil je indruk maken op je reisgenoot? Dit zijn de vijf namen van Las Ramblas, beginnend aan de kant van het Plaça de Catalunya:

  • Rambla Canaletes
  • Rambla Estudis
  • Rambla St. Josep
  • Rambla dels Caputxins
  • Rambla Santa Mònica

La Boquería

Nu is La Rambla vooral een winkelstraat, maar persoonlijk vond ik het winkelaanbod hier erg tegenvallen. Het zijn vooral hotels, souvenirwinkels en fanshops van FC Barcelona en Real Madrid. Wat wel een bezoekje waard is, is La Boquería, een overdekte markt vol Spaanse delicatessen. Voor het serieuzere winkelwerk op het gebied van mode kun je beter naar het vlakbij gelegen Passeig de Gracia gaan.

Als je bloemen, kunst, dagbladen, vogels of reptielen (!) wilt kopen, kun je weer wel prima op La Rambla terecht. Dat soort zaken worden hier gewoon in kiosken en stalletjes midden op de boulevard verkocht.

La RamblaLa Rambla heeft de allerleukste straatartiesten

Het absolute hoogtepunt van La Rambla is in mijn ogen de vele straatartiesten. In tegenstelling tot wat je vaak op de Dam in Amsterdam ziet staan, steken deze artiesten namelijk echt veel werk en creativiteit in hun act. Ze dragen prachtige outfits en de een is nog origineler dan de ander.

Veel mensen blijven staan om naar de artiesten te kijken, en dat creëert samen met de mooie gevels, de kunstenaars en stalletjes met bloemen en dieren ontzettend veel gezelligheid.

Wil je meer lezen over mijn verblijf in Barcelona? Kijk dan bij mijn reistips voor Barcelona.

Write A Comment