Iedereen kent de London Tower Bridge. Iedere toerist in Londen loopt er langs en maakt foto’s. Maar wist je dat je de brug ook in kan en een expositie en de oude machinekamers kunt zien?

Expositie in de loopbruggen van de Tower Bridge

De Tower Bridge was in 1894 na acht jaren bouwen af. Voor die tijd was het een technisch hoogstandje, twee hangbruggen verbonden het centrale deel van de brug met de oevers. Voor de twee hangbruggen stonden de twee grote torens die tegenkracht aan de hangbruggen gaven.

De torens zijn 44 meter boven het water met twee loopbruggen verbonden. In die loopbruggen is een expositie over de geschiedenis over de brug te zien.

London Tower BridgeIn de London Tower Bridge

Je kunt de trap met 206 treden naar de loopbrug nemen, maar er is voor de luiaards onder ons ook een lift. Eenmaal boven waan je je even terug in de tijd, want alles is vormgegeven zoals het in de 19e eeuw was. Van stokoude foto’s en documenten tot ouderwetse fietsen en gereedschap, alles is hier te zien. Het ziet er allemaal prachtig uit, het is moeilijk om hier geen uren rond te slenteren.

De machinekamers van de Tower Bridge

De brug was heel lang hydraulisch, het openen van de brug gebeurde met stoommachines. Vandaag de dag is dat vervangen door een elektrisch systeem, maar de oude stoommachines staan er nog steeds. Met filmpjes en foto’s wordt er in de oude machinekamers verteld hoe die stoommachines vroeger werkten.

Toeristisch, maar toch de moeite waard

Toen we uit de Tower of London kwamen wilden we alleen maar te voet de brug oversteken naar het Globe Theater. We wisten helemaal niet dat je vanalles in die brug kon doen. Een beetje impulsief besloten we om een kijkje te nemen en dat bleek de leukste verrassing van Londen te zijn. Het is erg toeristisch, maar ook prachtig aangekleed en erg informatief. Niet te missen dus als je in Londen bent!

Neem vooral ook een kijkje op de mooie website van de London Tower Bridge.

Write A Comment