Lust voor reizen, reisblog van een reisfanaat

Ik heb een ernstige vorm van lust voor reizen. Mijn voeten verlangen altijd naar nieuwe ondergronden en mijn handen zoeken als vanzelf naar exotische bestemmingen in Google. Mijn dierbaarste bezit zijn herinneringen aan vorige reizen, en die deel ik hier met jou!

Rijkdom delen

Lust voor Reizen is een website bomvol met mijn persoonlijke verhalen, ervaringen en tips op het gebied van reizen. Reizen zie ik als eerste levensbehoefte, ik wil verkennen, ontdekken en beleven. De herinneringen aan de inmiddels dertig landen die ik bezocht, maken dat ik mij rijk en dankbaar voel. Op deze website wil ik mijn rijkdom delen. En misschien jouw eigen reislust aanwakkeren.

Genoeg lust voor reizen voor twee

Reislust | Lust voor ReizenHet was 1994 en ik ging als 20-jarige voor het eerst echt op vakantie. Samen met een vriendin reed ik in een bus (de hel!) naar Spanje om in Malgrat de Mar een week op een jongerencamping te slapen. Nou ja, slapen… Dat kwam er maar weinig van. We gingen uitgebreid naar Barcelona en verkenden de omgeving, ’s nachts gingen we de café’s en nachtclubs af. In een van die bars ontmoette ik mijn man.  We werden verliefd op elkaar en op de mogelijkheid om samen de wereld te zien. In de jaren daarna bezochten we landen op zes continenten. En tijdens zo’n reis zijn we in 2004 in het Amerikaanse Las Vegas met elkaar getrouwd. Met Elvis als onze getuige.

Adoptie in China

Wat ik dacht dat nooit zou gebeuren, overkwam me toch. Een paar jaar nadat we waren getrouwd begonnen mijn eierstokken te rammelen. Vruchtbaarheidstechnisch gezien bleken er alleen al snel aardig wat problemen te zijn. Een biologisch kind van ons allebei konden we na een kort medisch traject vergeten. Dat was even behoorlijk slikken. Maar na een korte rouwperiode was het tijd om de tranen te drogen en de rug te rechten. We gingen op reis en besloten dat we een kindje wilden adopteren. In 2013 vlogen we uiteindelijk naar China om daar ouders te worden van een prachtige zoon van 15 maanden oud. In een broeierig notariskantoor in Nanjing kregen we een geweldig kereltje in onze armen die in meer opzichten dan we ooit konden verzinnen perfect bij ons paste. Hij is inmiddels 5 jaar oud en net als wij, hoe kan het ook anders, dol op reizen.

 Ook genoeg lust voor reizen voor drie

Het feit dat we ouders waren, wilde voor ons niet zeggen dat we dan maar moesten ophouden met reizen. Binnen een jaar nadat we uit China terug waren gekomen waren we weer onderweg, dit keer met z’n drietjes. Intercontinentale reizen laten we nog een paar jaar wachten (geloof me, een jetlag bij een klein kind is geen feestje), Europa heeft toch nog meer dan genoeg plekken die we nog niet hebben ontdekt. En reizen gaat ook niet om de afstand. Het gaat om het ontdekken en beleven, en dat kan gelukkig overal!