De belangrijkste bezienswaardigheden van Las Vegas zijn de hotels aan de beroemde Strip. Ze zijn zonder uitzondering gigantisch groot, hebben allemaal een eigen thema en ze proberen elkaar te overtreffen met bijzondere attracties. En het Luxor Hotel is daar als geen ander in geslaagd.

Groot, groter, grootst

Zoals ik al zei: ieder hotel aan de Las Vegas Strip heeft een eigen thema. Het Luxor Hotel heeft voor, de naam zegt het al, de stijl van het oude Egypte gekozen. Het hotel met ruim vierduizend kamers heeft daarom de vorm van een piramide. En omdat het hotel op de Strip van Las Vegas staat, is dat natuurlijk niet zomaar een piramide. Het is de op vier na grootste piramide ter wereld.

Vanuit de top van de piramide schijnt een lichtstraal die zo sterk is dat hij zelfs vanuit vliegtuigen gezien kan worden. Uiteraard heeft het Luxor Hotel ook een casino, dit is verspreid over een ruimte van maar liefst 11.000 vierkante meter. Maar daarnaast zijn er ook 2 buffetrestaurants, 3 à la carte restaurants, 6 bars, 2 snackbars, 4 buitenzwembaden en de onvermijdelijke wedding chapel. Hoezo groot, groter, grootst?

Dit is wat het Luxor Hotel bijzonder maakt

Al datgene wat ik zojuist opsomde is leuk als je in het Luxor Hotel verblijft, maar tenzij je iedere roulette tafel in Las Vegas uit wilt proberen is dat is geen reden om het hotel binnen te lopen. Daarom heeft het hotel ook een flinke ruimte voor tentoonstellingen.

Luxor Hotel in Las VegasToen het hotel in 1993 net open was, werd deze ruimte gebruikt voor een heuse tocht over ‘de rivier de Nijl’. Hierbij werden gasten in een bootje langs oude Egyptische kunst geleidt. Toen manlief en ik in Las Vegas waren, was deze ruimte omgetoverd tot een exacte replica van het graf van Toetanchamon. Met een audiotoer kreeg je een compleet hoorspel van de eerste ontdekkers van het graf te horen.

Tegenwoordig is er een tentoonstelling met de schatten van de Titanic ingericht, kennelijk was de inspiratie op het gebied van het oude Egypte even op. De tentoonstellingen van het Luxor Hotel zijn niet gratis, maar op basis van mijn ervaring met het graf van Toetanchamon zijn ze wel absoluut de moeite waard.

Wat kost een verblijf in het Luxor Hotel?

Een verblijf in het Luxor Hotel is niet bepaald goedkoop, je betaalt voor de goedkoopste kamer al snel € 100,- per nacht. Als dat niet in je budget past, kies je net als ik voor een goedkoper hotel op de Strip of daarbuiten en loop je gewoon naar binnen. Je hoeft namelijk geen hotelgast te zijn om je ongestoord aan alles wat dit hotel te bieden heeft te vergapen!

Wil je meer lezen over mijn verblijf in Las Vegas? Kijk dan bij mijn reistips voor Las Vegas.

Write A Comment