[vc_row][vc_column][vc_column_text css_animation=”none”]

Noord Amerika

[/vc_column_text][vc_separator color=”black” border_width=”2″ css_animation=”none”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”2219″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/noord-amerika/nevada/”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”2218″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/noord-amerika/florida/”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Noord Amerika is, met name door de duidelijke aanwezigheid van de Verenigde Staten, het continent van verbazing en gekkigheid. En dat komt vooral door de eigenaardige mensen die je hier tegen kunt komen.

Groot, groter grootst

De eerste keer dat we in de Verenigde Staten waren, hebben manlief dagenlang met open mond rond gelopen. ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’, geldt hier namelijk niet. Alles is enorm: van de auto’s, de billboards, gebouwen en bekers cola tot de gemiddelde omvang van de inwoners. Alles moet groot, groter grootst.

Tel daar bij op dat je op iedere hoek van de straat wel een ander kleurrijk persoon tegen het lijf kan lopen en het feest is compleet.

De twee meest feestelijke staten

Nu zijn manlief en ik met Florida en Nevada wel in de meest feestelijke staten geweest, maar ik kan me niet voorstellen dat het er in andere staten helemaal anders aan toegaat. Amerikanen zijn luid en overdreven en alles is een show. Dat verandert niet bij staatsgrenzen.

En daarmee zijn de Amerikanen zelf eigenlijk de grootste bezienswaardigheid van de Verenigde Staten. De natuur en de steden zijn prachtig, maar als je de Verenigde Staten beter echt wil beleven, trek je zoveel mogelijk met de inwoners op en kijk je regelmatig naar de Amerikaanse televisie.

Where are you from?

Het is een vraag die we op ieder continent regelmatig kregen, maar nergens zoveel als in de Verenigde Staten. En ook nergens werd er met zoveel interesse doorgevraagd als ze ons antwoord hoorden.  Nu helpt het dat manlief en ik allebei vloeiend Engels spreken en dat daardoor een gesprek makkelijker op gang komt dan in bijvoorbeeld Cambodja, maar Amerikanen zijn ook echt nieuwsgierig en belangstellend.

En dat is een van de grootste redenen waarom de Verenigde Staten zo leuk zijn. Aan de ene kant val je van de ene in de andere verbazing om alle overdrevenheid. En aan de andere kant ontmoet je er de leukste (en vreemdste) mensen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]