Een iets minder platgetreden bezienswaardigheid in Barcelona is Poble Espanyol. Dit is een openluchtmuseum waarin alle Spaanse bouwstijlen en ambachten te zien zijn. Het lijkt vooral op een sfeervol dorp waar je fijn kunt rondslenteren.

Poble Espanyol

Poble Espanyol werd in 1929 gebouwd voor de wereldtentoonstelling. Het was de bedoeling dat het na de tentoonstelling gesloopt zou worden. Maar omdat het ook na de tentoonstelling nog steeds aardig wat bezoekers trok, bleef het open. De 117 gebouwen vormen samen een gezellig Spaans dorp met mooie gebouwen, smalle straatjes en een groot plein. Het is met name bedoeld om te winkelen en lekker iets te eten. Vooral als je op zoek bent naar een bijzonder souvenir moet je hier eens rond gaan snuffelen.

Leuk winkelen in Barcelona

Poble EspanyolNatuurlijk zijn er genoeg leuke winkels in Barcelona te vinden, maar in mijn ogen halen die het niet bij de winkels in Poble Espanyol. De handtassen, hoeden, sieraden en glaswerk zijn allemaal met de hand door de kunstenaars ter plaatse gemaakt. Tel daar de mooie gebouwen bij op en je hebt gegarandeerd een leuke middag.

De gebouwen zijn allemaal op ware grootte en gebaseerd op bouwstijlen uit onder andere Andalusië, Aragón, Madrid, Navarra, Catalonië, Valencia en Galicië.

Behalve veel winkels zijn er ook aardig wat restaurantjes, want ook de Spaanse gastronomie wordt hier uitgebreid tentoongesteld. Zo kun je bij bijvoorbeeld Freiduria Tio Pepe heerlijke tapas eten. En in Tablao del Carmen kun je dineren in combinatie met een flamencovoorstelling.

Spaanse ambachten

In Pablo Espanyol zijn meer dan dertig ambachtslieden gevestigd. Zij looien leer, blazen glas, vlechten manden of maken Spaanse gitaren. Er is een echte glasblazerij waar je rond mag kijken terwijl het glas wordt geblazen. En manlief heeft bij een leerlooier een op maat gemaakte leren riem gekocht.

Er is ook een museum in Pablo Espanyol, Museum Fran Daurel. Hier is een collectie van hedendaagse Spaanse kunstenaars te zien. Er zijn onder andere schilderijen, beeldhouwwerken, wandtapijten, tekeningen en keramiek tentoongesteld. Maar er staan ook werken van Picasso uit de jaren vijftig en zestig.

Een bezoek aan Poble Espanyol

Vooral in de weekenden kan het druk zijn in Poble Espanyol. Het gaat iedere dag om 9:00 open, dus als je rustig wil kunnen lopen kun je beter zo vroeg mogelijk gaan. De openingstijden zijn ruim, het is tot 2:00 ‘s nachts open en in de weekenden zelfs tot 4:00. Als iedereen bij een flamenco voorstelling zit of in een van de twee discotheken staat te dansen kun je vast ook zonder drukte rondkijken.

Meer informatie kun je vinden op de website van Poble Espanyol.

Write A Comment