[vc_row][vc_column][vc_column_text css_animation=”fadeIn”]

Ariège, Frankrijk

[/vc_column_text][vc_separator color=”black” border_width=”2″ css_animation=”fadeIn”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”1712″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”fadeIn” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/de-franse-ariege/”][vc_single_image image=”1715″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”fadeIn” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/daumazan-sur-arize/”][vc_single_image image=”1710″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”fadeIn” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/xploria-le-mas-dazil/”][vc_single_image image=”1709″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”fadeIn” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/tarascon-sur-ariege/”][vc_single_image image=”1706″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”fadeIn” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/grotte-de-niaux/”][vc_single_image image=”1713″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”fadeIn” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/carcasonne/”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”1714″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”fadeIn” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/chateau-cazaleres/”][vc_single_image image=”1716″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”fadeIn” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/foix/”][vc_single_image image=”1707″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”fadeIn” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/grotte-du-mas-dazil/”][vc_single_image image=”1708″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”fadeIn” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/parc-de-la-prehistoire/”][vc_single_image image=”1711″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”fadeIn” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/andorra/”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]De Ariège in Frankrijk is geen bekende streek, maar zeker niet minder mooi. Het is zelfs een ideale vakantiebestemming voor een gezin. Hier kun je alles over de pareltjes van dit Franse departement lezen.

Het weer in de Ariège

De Ariège ligt in het uiterste zuiden van Frankrijk, in de schaduw van de Pyreneeën. Er is dus geen zee en strand, maar mooi weer is het er wel. Zolang je tenminste niet te hoog de bergen in trekt, daar is het een stuk koeler en is er ook meer kans op regen. Zeker in het hoogseizoen zijn er aardig wat tropische dagen, waarbij het kwik tot boven de dertig graden stijgt.

In de Ariège kun je prachtig wandelen. Het is een van de dunst bevolkte gebieden van Frankrijk en deze streek biedt zowel de makkelijkere wandelingen als echte uitdagingen in de bergen.

Bezienswaardigheden in de Ariège

Er zijn zowel gezellige middeleeuwse stadjes in de Ariège te vinden, als indrukwekkende overblijfselen uit de prehistorie. Je kunt er talloze mooie kastelen bezoeken, maar ook spannende grottochten maken waarbij je prachtige prehistorische muurschilderingen tegenkomt.

De Ariège ligt ook tegen Andorra aan, een dagtochtje naar dit dwergstaatje is dus ook goed te doen. Maar ook het beroemde Carcasonne is vanuit de Ariège te bereiken.

De Ariège in Frankrijk

Hoogtepunten zijn er in deze Franse streek meer dan genoeg te vinden. Wij hebben ervoor gekozen om het volgende met onze vierjarige zoon te bezoeken:

  • Daumazan sur Arize
  • Foix
  • Dinosauruspark Xploria
  • Grotte du Mas-d’Azil
  • Tarascon sur Ariège
  • Parc de la Préhistoire
  • Grotte de Niaux
  • Andorra
  • Carcasonne

Verblijf in de Ariège

Ondanks dat de Ariège geen druk bezochte streek is, zijn er genoeg hotels, campings en vakantieparken te vinden. Op de website Camping-frankrijk.nl is een schat aan mooie campings te vinden, op de website van Home to go is een overzicht van fijne vakantieparken te zien.

We hebben zelf voor Château Cazalères gekozen en dat is ons heel goed bevallen.[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]