[vc_row][vc_column][vc_column_text css_animation=”fadeIn”]

Brussel 2006

[/vc_column_text][vc_separator color=”black” border_width=”2″ css_animation=”fadeIn”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”2413″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/het-stripmuseum-in-brussel/”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_wp_text]Wat een ongezelligheid, één zo’n miezerig stukje over Brussel! Er komt nog meer aan, zo snel mogelijk.[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Brussel is ook een echte parel van een Europese stad. De hele wereld kent Manneken Pis en het beroemde Atomium, maar Brussel heeft stiekem nog veel meer moois. Dit zijn mijn reistips voor Brussel!

Het Washington D.C. van Europa

Tot nu toe ben ik twee keer in Brussel geweest, een keer in de winter van 2006 en een keer in de vroege lente van 2012. En twee keer heb ik genoten van deze bijzondere historische stad.

Brussel is het bestuurlijke centrum van de Europese Unie en ook het hoofdkwartier van de NAVO is hier te vinden, waardoor Brussel zo’n beetje het Washington D.C. van Europa is geworden. In de gehele stad is de sfeer dan ook vrij zakelijk en heel anders dan in bijvoorbeeld Antwerpen of Brugge.

Maar in het oude historische centrum van de stad is daar niets van te merken en kun je ongegeneerd de toerist uithangen zonder dat je onder de voet wordt gelopen door mannen met stropdassen en aktetassen.

Mijn reistips voor Brussel

Ik heb nog lang niet alles in Brussel gezien en gedaan, maar de belangrijkste hoogtepunten heb ik al wel mee kunnen pakken. Dit zijn tot nu toe mijn reistips voor Brussel:

  • De Grote Markt
  • Het Atomium
  • Het Stripmuseum
  • Manneken Pis
  • De Brusselse wafel met warme kersen en slagroom

Goedkoop hotel in het centrum van Brussel

Brussel heeft veel hoogtepunten, en het is onmogelijk om die allemaal in een enkele dag te bekijken. Ondanks de kortere afstand is dat dus een mooie reden om er een leuk weekendje van te maken, er zijn hotels voor ieder budget in en om het historische centrum.

Wij hebben goede ervaringen met Hotel Ibis Brussels City Centre. Het ligt centraal op zo’n 500 meter van de Grote Markt en het heeft een erg goede prijs-kwaliteit verhouding. Voor een paar tientjes per nacht heb je een prima kamer en een lekker ontbijt, wat wil je nog meer?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]