[vc_row][vc_column][vc_column_text css_animation=”none”]

Bulgarije

[/vc_column_text][vc_separator color=”black” border_width=”2″ css_animation=”fadeIn”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”3748″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/de-bulgaarse-kust/”][vc_single_image image=”3714″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/sozopol/”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”2656″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/een-dag-in-nessebar/”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_wp_text]Bulgarije is en blijft een favoriete budgetbestemming. Waarom? Dat lees je hier, in al mijn reistips voor Bulgarije.

Lang, lang geleden

Het is lang geleden dat ik in Bulgarije was (serieus, echt heel lang geleden), maar bezienswaardigheden veranderen over het algemeen niet. Ik ben dus van mening dat mijn reistips voor Bulgarije nog steeds iets toe te voegen hebben.

De kans is alleen groot dat het openbaar vervoer in de tussentijd verbeterd is, dat er betere en duidelijke voorzieningen voor toeristen zijn, en dat het daardoor wat minder goedkoop is geworden. Want in de tijd dat ik er was, moest je in Bulgarije bijna moeite doen om van je geld af te komen.

Een vakantie aan de Bulgaarse kust

Goed, het was 1995 en manlief en ik waren net 20 jaar oud. We studeerden allebei nog en hadden niet veel geld, maar we wilden wel lekker ver op vakantie. Zo kwamen we uit bij een camping aan de Bulgaarse kust.

Het was onze eerste vakantie samen, en het was één groot feest. We genoten met volle teugen van de andere wereld waarin we terecht kwamen, want Bulgarije was destijds nog niet zo verwesterd als dat het nu is. Je kunt dan ook wel zeggen dat onze lust voor reizen hier werd aangewakkerd.

Reistips voor Bulgarije

Het is goed mogelijk dat er in de afgelopen 20 jaar bezienswaardigheden bij zijn gekomen. Een taxichauffeur wees ons namelijk op een oud Thracisch graf vlakbij Pomori, waarbij we eerst door een heel veld met metershoog gras moesten waden. Dat stond destijds niet in de reisgids, het kan zijn dat door het groeiende toerisme meer aandacht aan plekken als deze is gegeven en dat deze nu wel aangegeven worden. En makkelijker bereikbaar zijn.

Ben jij vrij recentelijk nog aan de Bulgaarse kust geweest en heb je een bezienswaardigheid gezien die in mijn reistips voor Bulgarije mist? Laat het me dan vooral even weten![/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]