[vc_row][vc_column][vc_column_text css_animation=”none”]

Dublin

[/vc_column_text][vc_separator color=”black” border_width=”2″ css_animation=”fadeIn”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”3715″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/trinity-college/”][vc_single_image image=”3396″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/een-viking-kerk-in-dublin/”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”3713″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/merrion-square/”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_wp_text]Dublin is geen voor de hand liggende stad voor een stedentrip, het is vooral ideaal als je al veel andere Europese hoofdsteden hebt gezien. Dublin is namelijk verrassend anders. Dit zijn mijn reistips voor Dublin!

De belangrijkste bezienswaardigheden van Dublin

In Dublin zijn het niet de musea en kerken die de boventoon voeren. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn een universiteit, een uitgaansgebied en een bierbrouwerij. En dat maakt Dublin anders en apart. Het mag misschien niet de mooiste Europese hoofdstad zijn, maar het is wel een ontzettend leuke afwisseling als je al in bijvoorbeeld Parijs, Barcelona, Rome en Praag bent geweest.

Wat mag je niet missen als je in Dublin bent?

Hoeveel tijd heb je in Dublin nodig?

Met drie dagen om de belangrijkste attracties van Dublin te bekijken kom je een heel eind. En daar kun je dan nog een extra dag aan plakken voor Howth, een klein vissersdorp  op zo’n 18 kilometer van Dublin.

Het dorpje is goed te bereiken met de trein en je kunt hier fijn langs de kust wandelen. Tenminste, als het niet al te hard regent. Toen ik er was, regende het pijpenstelen en was het iets minder fijn om hier te wandelen. Ik heb er toen wel veel wilde zeehonden gezien, dus het was niet alleen maar kommer en kwel.

Reistips voor Dublin

Als je in Dublin bent, gaat het niet zozeer om de bezienswaardigheden, het gaat vooral om de sfeer van de stad. Bovenaan mijn reistips voor Dublin staat dus de aanbeveling om zoveel mogelijk pubs en restaurants uit te proberen.

Houd je niet in en duik regelmatig een donkere pub met Victoriaans glas in om in een snug (privézitje) van Iers bier, fish and chips en coddle (stoofpot) te genieten. Met een beetje geluk is er ook nog eens live muziek![/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]