[vc_row][vc_column][vc_column_text css_animation=”none”]

Kos, Griekenland

[/vc_column_text][vc_separator color=”black” border_width=”2″ css_animation=”fadeIn”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”3031″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/hoogtepunten-van-kos-stad/”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”2473″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/asklepieion-bekijken-met-een-klein-kind/”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Het Griekse eiland Kos is een ideale bestemming voor een gezin met een klein kind. Het is niet te ver vliegen en de bezienswaardigheden zijn altijd dichtbij omdat het geen groot eiland is. Dit zijn mijn reistips voor Kos!

Onze eerste echte gezinsvakantie

Onze eerste echte gezinsvakantie besloten we op Kos door te brengen. Ons meneertje was net twee jaar oud, krap een jaar eerder hadden we hem in China geadopteerd. We waren erg benieuwd of onze zoon het al aan kon om twee weken van zijn inmiddels vertrouwde huis te zijn, maar dat bleek geen enkel probleem te zijn. Hij vond alles prachtig.

We hebben heel wat dagen aan het fijne zwembad van ons hotel doorgebracht, maar we zijn ook veel op pad geweest. En dat is op dit kleine Griekse eiland heel goed met een mannetje van twee jaar oud te doen.

Reistips voor Kos met een klein kind

Kos is klein, het is 40 kilometer breed en 8 kilometer lang. Met een huurauto rijd je makkelijk in een uur van de ene uithoek van het eiland naar het andere. Heel veel bezienswaardigheden zijn er niet, in ieder geval geen attracties waar je uren lang rond kunt kijken. En dat is prima, want een kind van twee heeft daar toch geen geduld voor.

De wegen zijn prima begaanbaar, en alles staat duidelijk aangegeven. We zijn ook nergens tegen parkeerproblemen aangelopen. We hebben twee keer de streekbus naar Kos Stad genomen, want we gingen er vanuit dat het daar een stuk moeilijker was om te parkeren. De streekbussen zijn op Kos goed geregeld, en we hadden de mazzel dat er een bushalte precies voor de deur van ons (afgelegen) hotel was.

De bezienswaardigheden van Kos

Kos had genoeg bezienswaardigheden om zo’n vijf dagen mee te vullen. We zijn uiteindelijk ook nog een zesde dag naar het nabij gelegen eiland Kalymnos gegaan. Het was een leuk, niet te lang tochtje met de ferry en ons meneertje vond die enorme boot helemaal geweldig.

Als manlief en ik samen naar Kos waren geweest, hadden we onszelf na een dag of drie verveeld. Voor reislustige stellen is dit eiland dan ook niet geschikt. Maar voor een gezin met een jong kind is Kos ideaal. De bezienswaardigheden zijn niet ontzettend spannend, maar het is wel een leuk startpunt als je als gezin in de toekomst nog veel meer wil gaan reizen.

Heb je een aanvulling op mijn reistips voor Kos? Stuur me dan vooral een berichtje, dat vind ik gezellig![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]