[vc_row][vc_column][vc_column_text css_animation=”fadeIn”]

Israël

[/vc_column_text][vc_separator color=”black” border_width=”2″ css_animation=”fadeIn”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”2166″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/vrijwilliger-op-een-archeologische-vindplaats-in-israel/”][vc_single_image image=”3821″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/graven-in-megiddo/”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”2860″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/verblijf-in-kibboets-megiddo/”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_wp_text]Een rondreis door Israël is een kennismaking met de bakermat van onze beschaving. Maar hoe pak je dat goed aan? Op deze pagina vind je mijn reistips voor Israël, van vrijwilligerswerk op een archeologische vindplaats tot een verblijf in Jeruzalem.

Een rondreis door Israël

Israël is maar een klein land, maar er is wel heel veel te doen en te zien. Vooral als je geïnteresseerd bent in archeologie en (Bijbelse) geschiedenis, is het een goed plan om gewoon rond te trekken. Israël heeft een goed busnetwerk door het hele land, waardoor je zonder problemen iedere hoek kunt bereiken. En ook al kun je geen Hebreeuws lezen, de mensen zijn altijd bereid om je te helpen als je niet zeker weet welke bus je moet nemen.

Het logische beginpunt van een rondreis door Israël is Tel Aviv, want hier ligt de internationale luchthaven. Manlief en ik kozen ervoor om halverwege onze rondreis vanuit het noorden van Israël de grens met Jordanië over te steken en in het zuiden Israël weer binnen te komen.

De Westelijke Jordaanoever

Vanuit Jeruzalem kunt je ook naar het Palestijns gebied, de Westelijke Jordaanoever. Daarbij heb je wel je paspoort en wat geduld nodig. Bij de grens wordt je namelijk uitgebreid gecontroleerd en als je die grens eenmaal bent gepasseerd is er geen verder openbaar vervoer. Liften is dan de beste optie. Als het goed is, heb je binnen korte tijd een ritje naar Bethlehem te pakken.

De Westelijke Jordaanoever is veilig genoeg voor toeristen, sterker nog, je wordt overal met open armen ontvangen. Reden genoeg dus om toch gewoon naar Bethlehem te gaan!

Reistips voor Israël

Ik ben in totaal zes weken in Israël geweest, en daarmee heb ik een hele stoet aan reistips verzameld. Vind jij dat ik een bijzondere plaats heb overgeslagen? Neem dan contact met me op, ik hoor graag over jouw ervaringen![/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]