[vc_row][vc_column][vc_column_text css_animation=”none”]

Jordanië

[/vc_column_text][vc_separator color=”black” border_width=”2″ css_animation=”fadeIn”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”3023″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/drama-in-madaba/”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”2132″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/dode-zee-3-reistips/”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_wp_text]Jordanië is wereldberoemd om de historische stad Petra, maar natuurlijk heeft dit bijzondere land nog meer te bieden. Zo zijn er onder andere eindeloze woestijnlandschappen, de Bijbelse Neboberg en de hoofdstad Amman. Dit zijn mijn reistips voor Jordanië!

Een van de belangrijkste reistips voor Jordanië

In eerste instantie was het helemaal niet de bedoeling dat manlief en ik naar Jordanië zouden gaan. Gaandeweg besloten we om, naar aanleiding van mijn vrijwilligerswerk en aansluitende rondreis in Israël, ook een rondreis door Jordanië te maken. We waren toch in de buurt.

Het resultaat was dat we niet heel goed voorbereid in Jordanië terecht kwamen, en dat was uiteindelijk niet zo heel slim. Als je als westerse vrouw in Jordanië bent, gelden er namelijk allerlei regels en gebruiken waar je je maar beter aan kunt houden. Dus als ik me vooraf beter in had gelezen, was mijn verblijf in dit islamitische land een stuk makkelijker geweest. Een van mijn belangrijkste reistips voor Jordanië is daarom dat je je eerst goed in dit land moet verdiepen!

Petra

Natuurlijk is Petra met afstand het mooiste wat Jordanië te bieden heeft. Het beste is dus om in het noorden van het land te beginnen en naar het zuiden, waar Petra ligt, af te reizen. Zo bewaar je het mooiste voor het laatst. Het meest logische is dan om in de hoofdstad Amman te beginnen. De stad ligt redelijk noordelijk en heeft een internationale luchthaven.

In ons geval zijn we vanuit Israël het land binnen gekomen, bij de grensovergang van de Sheik Hussein Bridge bij Irbid. Dat ligt nog noordelijker dan Amman. Nadat we in het zuiden van Jordanië aan waren gekomen zijn we bij de grensovergang van Aqaba weer terug naar Israël gegaan.

The King’s Highway in Jordanië

Als je toch van het noorden naar het zuiden van Jordanië reist, pak dan meteen The King’s Highway mee. Deze weg, ook wel bekend als Highway 35, is 384 kilometer lang en loopt als een slagader over de lengte van het land.

The King’s Highway is ruim 5.000 jaar oud. Het werd oorspronkelijk door de Romeinen aangelegd en het is een van de meest historische wegen ter wereld. En als je via deze weg reist, ga je meteen ook door het Dana natuurreservaat, langs het middeleeuwse kasteel van Kerak en kom je uit bij Wadi Musa.[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]