[vc_row][vc_column][vc_column_text css_animation=”fadeIn”]

Fotografie

[/vc_column_text][vc_separator color=”black” border_width=”2″ css_animation=”fadeIn”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”1982″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”fadeIn” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/de-beste-camera-voor-op-reis/”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_wp_text]Fotografie op reis is vooral om herinneringen vast te leggen. Ik leg vast wat ik wil onthouden, die foto’s zijn mijn geheugensteuntjes die momenten van mijn reis terughalen als ik eenmaal weer thuis ben.

Een zo mooi mogelijk plaatje

Ik ben geen getalenteerd fotograaf. Ik probeer wel altijd een zo mooi mogelijk plaatje te schieten, maar de herinnering aan een plaats is voor mij altijd belangrijker. Als ik eenmaal weer thuis ben, maak ik ook altijd een mooi album van die foto’s. Met uitgebreide beschrijvingen van wat ik gezien en gedaan heb. Inmiddels heb ik een kast bomvol prachtige fotoalbums.

Analoge foto’s

Toen ik in 1995 begon met reizen, waren er alleen nog analoge fotocamera’s. Je maakte je foto’s en hoopte er het beste van. Het was eenmaal thuis altijd weer spannend of alle foto’s gelukt waren. Het is ons een keer overkomen dat alle foto’s van een lang weekend Parijs mislukt waren omdat de sluiter van de camera niet bleek te werken. Geen enkele foto was belicht.

En toen we met een nieuwe analoge fotocamera naar Thailand waren, hadden we ook een minder leuke verrassing toen de twaalf fotorolletjes af waren gedrukt. De zoeker van de camera bleek af te wijken naar links, waardoor het middelpunt op de foto’s niet klopte.

Al doende leert men

Op deze website staan ook van die oude analoge foto’s. Als ik terug kijk naar die oude foto’s, zie ik dat we er in die eerste jaren weinig van bakten. Foto’s waren vanuit een verkeerde hoek genomen of van een te grote afstand. Toen we vanaf 2004 digitaal gingen fotograferen, werden de foto’s al snel beter. Je kunt immers meteen zien of een foto is gelukt of niet. Ben je niet tevreden, dan probeer je het gewoon nog een keer.

Fotografie op reis

Fotografie op reis is altijd een uitdaging. Op populaire bezienswaardigheden is het vaak druk en je wil niet te veel mensen op de voorgrond. Of de zon schijnt recht in je lens waardoor je teveel tegenlicht hebt. Een gebouw of monument is te groot om te fotograferen, je onderwerp beweegt in het schemerlicht of je bent net niet snel genoeg met je camera.

Soms wil een foto prachtig lukken, en een andere keer slaat het plaatje helemaal nergens op. Mij maakt het niet heel veel uit, het gaat mij vooral om de herinnering. Ook als een foto minder goed is gelukt.

[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]