[vc_row][vc_column][vc_column_text css_animation=”fadeIn”]

Reizen met kinderen

[/vc_column_text][vc_separator color=”black” border_width=”2″ css_animation=”fadeIn”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”1944″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”fadeIn” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/oorpijn-kinderen-tijdens-vliegen/”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”3397″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”fadeIn” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/de-kindercamera/”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_wp_text]Je kunt nog zo’n ervaren reiziger zijn, reizen met kinderen is anders. Compleet anders zelfs. Simpele dingen als bijvoorbeeld reistijd zijn opeens een flinke uitdaging. Hoe houd je het leuk voor iedereen?

Lange vluchten met kinderen

Kinderen zijn ongeduldig en zitten over het algemeen niet graag stil. Dus als je tien uur wil gaan vliegen of autorijden, moet je ervoor zorgen dat je ze tien uur lang kunt vermaken. Als je kinderen tijdens de lange vlucht of rit in slaap vallen, heb je geluk. Tenzij je in de avond op bestemming aankomt en je graag zelf vrij snel wil gaan slapen. Dan zijn je kinderen namelijk waarschijnlijk klaarwakker en kun je slapen vergeten.

Wij dachten ooit slim te zijn door een nachtvlucht te boeken toen ons meneertje drie jaar oud was. We dachten dat hij in het vliegtuig wel snel in slaap zou vallen, maar dat feestje ging niet door. Meneertje had net het besef wat vakantie was, en hij had er zo’n zin in dat hij van enthousiasme de hele nacht wakker bleef.

Je moet kinderen helpen met bewonderen

Over het algemeen vinden kinderen het heel leuk om allerlei bezienswaardigheden in een ander land te bekijken. Het moet alleen niet allemaal te lang duren. En je moet niet verwachten dat als je een kleuter bij bijvoorbeeld de Sagrada Familia in Barcelona zet, dat kind zelf rustig rond gaat kijken. Je moet een kind helpen met bewonderen.

Laat een kind zoeken naar bijzonderheden die je zelf al hebt gezien, doe bijvoorbeeld ‘ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’. Laat ze de torens tellen of laat ze zoeken naar een bepaald detail. Zo kun jij rustig kijken en is je kind ook leuk bezig.

Kinderen kijken anders

Kinderen kijken anders naar dingen als volwassenen. Als je in bijvoorbeeld een museum rondloopt, vraag dan regelmatig aan je kinderen wat ze zien en waarom ze dat mooi vinden. Het kan tot leuke inzichten leiden. Zo vond onze zoon als peuter een beeld van Dionysius in het archeologisch museum van Rhodos mooi omdat hij de beste man op een kabouter vond lijken.[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]