[vc_row][vc_column][vc_column_text css_animation=”fadeIn”]

Onderweg

[/vc_column_text][vc_separator color=”black” border_width=”2″ css_animation=”fadeIn”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”1973″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”fadeIn” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/tempels-bezoeken-in-thailand/”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”2861″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”fadeIn” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/5-tips-om-buikklachten-op-reis-te-voorkomen/”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_wp_text]Sta je op het punt om een verre reis te maken? Browse dan eerst even door deze tips voor onderweg van een doorgewinterde globetrotter. Er zal vast iets bijstaan wat je nog niet wist.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Of je nu een ervaren reiziger bent of niet, je kunt nooit alles weten voor je op je bestemming bent. Wist je bijvoorbeeld dat in Israël een weekend op vrijdag en zaterdag valt en dat op vrijdagavond nagenoeg alle restaurants gesloten zijn? Of dat het Nederlandse woord ‘mooi’ in het Thais ‘schaamhaar’ betekent?

Blunders door slechte voorbereiding

Soms is het grappig als je ter plaatse een blunder begaat omdat je niet helemaal goed voorbereid bent. Maar het kan ook goed voorkomen dat het tot problemen kan zorgen. Toen ik naar Jordanië ging, had ik een modern islamitisch land verwacht. Die aanname was vooral gebaseerd op de foto’s van het Jordaanse koningshuis, waarbij vrouwen altijd te zien zijn met lagen make-up, modieuze jurken en weelderig haar.

Eenmaal in Jordanië was ik dan ook oprecht verbaasd toen bleek dat Jordanië hartstikke conservatief bleek te zijn. Ik had echt geen hele blote kleding bij me, maar een zomerjurkje dat op de knie viel en korte mouwen had, ging duidelijk al te ver. Volgens mij vooral omdat het jurkje rood was.

Nuttige tips voor onderweg

In veel gevallen is het handig als je kleine feitjes vooraf weet. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat je op een vrijdagavond in Israël op een houtje moet knagen omdat je nergens eten kunt kopen. Of dat je door stenen wordt bekogeld omdat je op zaterdag een taxi naar de orthodoxe wijk in Jeruzalem neemt.

Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee. Heb je zelf nog nuttige tips voor onderweg die in dit rijtje thuis horen? Laat het me dan vooral weten, ik voeg het er graag aan toe.

[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]