[vc_row][vc_column][vc_column_text css_animation=”fadeIn”]

Voorbereidingen

[/vc_column_text][vc_separator color=”black” border_width=”2″ css_animation=”fadeIn”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”2194″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”fadeIn” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/wat-kost-een-verre-reis/”][vc_single_image image=”3395″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”fadeIn” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/3-budgettips-voor-denemarken/”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”1944″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”fadeIn” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/oorpijn-kinderen-tijdens-vliegen/”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_wp_text]Voorbereidingen voor een reis vind ik erg belangrijk. Hoe beter je bent voorbereid, hoe makkelijker je reis verloopt. Dit zijn mijn tips om je optimaal voor te bereiden op jouw droomreis!

Bekijk het klimaat van je bestemming

Wist je dat het in Thailand van juli tot en met oktober regenseizoen is? En dat het van juni tot en met september winter is in Zuid Afrika? Als je graag mooi weer hebt op de bestemming van je verre reis, kijk dan eerst wat de beste maanden zijn om te gaan voordat je een vliegticket bestelt.

Het is ook de moeite waard om vooraf in een reisgids of via Google te bekijken welke periode het het drukste is op je bestemming. Als je liever in een rustigere periode bezienswaardigheden bekijkt, kom je van een koude kermis terug als je over de hoofden van honderden toereisten kunt lopen.

Ik ben een planner, ik wil weten welke route ik door een land ga reizen voor ik vertrek. Meestal zijn alle overnachtingen, binnenlandse vluchten en nachttreinen ook al geboekt voordat ik op mijn eerste bestemming aankom.

Doe research naar je bestemming

Koop ruim voor vertrek een goede reisgids of doe onderzoek op internet. Het is namelijk handig om vooraf te weten wat je op je bestemming allemaal wil doen en zien. Bovendien kun je zo ook een indruk krijgen van wat iets gemiddeld kost in het land waar je doorheen gaat reizen. Het zou jammer zijn als je geld halverwege de reis al op is omdat de kosten ter plaatse een stuk hoger liggen dan je had verwacht.

Neem niet te veel mee

De grootste uitdaging van alles is dat je vooral niet te veel mee moet nemen. Neem liever een tube wasmiddel en een waslijntje dan een grote berg kleding. Neem niet meer dan twee paar schoenen en een paar slippers mee. Er zijn talloze handige hebbedingen die het makkelijker maken om zo praktisch mogelijk in te pakken. Mijn tips kun je vinden in de rubriek hebbedingen voor op reis.

Voorbereidingen voor een reis

In deze rubriek vind je al mijn tips met betrekking tot de voorbereiding van een reis. Van het besparen op de kosten van een verre reis tot het maken van compromissen bij het boeken van een accommodatie omdat iedereen in je gezin wat anders wil.

[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]