Iedere dag verschijnt er bij het vallen van de avond een kleurrijke nachtmarkt in Temple Street. De Temple Street Night Market is een typische Aziatische markt, maar dan aangevuld met een paar hele unieke extra’s.

Gezellig druk

Het bruisende Kowloon is het zuidoostelijke deel van het vaste land van Hong Kong en ondanks dat dit gebied maar 47 vierkante kilometer omvat, wonen er toch ruim 2 miljoen mensen. Dat is een bevolkingsdichtheid van 44.000 mensen per vierkante kilometer! Het is er dus altijd ‘gezellig druk’.

Het grootste winkelgebied van Kowloon is Mong Kok, en in de centrale Temple Street verschijnen al aan het einde middag handelaren die pontificaal voor de winkels hun waren uitstallen.

Bijzondere koopwaar

In de Temple Street Night Market wordt echt alles te koop aangeboden. Er zijn de gebruikelijke souvenirs voor toeristen, maar minstens net zo veel stalletjes met ondergoed, sieraden, speelgoed en kleding.

Temple Street Night MarketEn dan zijn er ook de kramen met seksspeeltjes. De normaal gesproken zo introverte en bedeesde Aziaten vinden het geen probleem om deze stuk voor stuk uitgebreid te bekijken. Om vervolgens met de verkoper te bespreken wat voor hen het meest geschikt zou kunnen zijn. Nu zou je denken vooral mannen bij deze kramen kopen, maar niets is minder waar.

Meer dan alleen sokken, toeristische T-shirts en vibrators

De Temple Street Night Market heeft nog veel meer te bieden dan alleen sokken, toeristische T-shirts en vibrators. Zo zijn er verschillende muzikanten (de een nog slechter dan de ander) en operazangers (ook van zeer matige kwaliteit). En is er een grote rij van tentjes met karaoke machines. Lokale mensen staan hier in de rij om ook even uit volle borst hun favoriete liedje te kunnen zingen.

Daarnaast is er ook een lange rij met kramen van helderzienden. Ze lezen je hand of voorspellen je toekomst, wat je maar wilt. Het zijn er tientallen en ze vinden zichzelf allemaal de beste.

Temple Street Night MarketDe Temple Street Night Market is een gezellige bende

Het is iedere avond weer een gezellige, feestelijke bende bij de Temple Street Night Market. Het maakt er niet uit dat je niet kunt zingen. Of dat je graag een dildo uit wil zoeken of bij minstens vijf helderzienden wil navragen of je rijk zal worden.

Iedereen is er welkom om te doen wat hij of zij wil en dat is prachtig om te zien. Alleen daarom al moet je hier echt een keer een kijkje gaan nemen.

Wil je meer lezen over mijn verblijf in Hong Kong? Kijk dan bij mijn reistips voor Hong Kong.

Write A Comment