Er zijn van die mensen die je tijdens je reizen tegenkomt en die je daarna nooit meer vergeet. Ook niet na tientallen jaren. Zo’n persoon was Thumbs up Louise, een hilarische dame uit Orlando.

Liki Tiki Village in Kissimee

Isle of Bali KissimeeHet was 1999 en we waren in het Amerikaanse Florida. Samen met manlief, mijn zus en haar vriend verbleef ik in het prachtige appartementencomplex Isle of Bali in Kissimee, een klein stadje net buiten Orlando. Inmiddels heet het appartementencomplex Liki Tiki Village en is er veel veranderd.

Toen wij er waren, was het er ook al heel mooi. We hadden een bungalow met twee slaapkamers, twee badkamers, een grote keuken en een ruime woonkamer. Ook waren er een balkon, een terras en een klein, rustig zwembad voor onze deur.  We hebben er twee weken met volle teugen genoten, niet alleen van het mooie weer, het fijne appartement, het zwembad, maar ook van Thumbs up Louise.

Thumbs up Louise

In en om Orlando staat het propvol met pretparken van Disney, Universal Studio’s en Sea World. We zijn naar het grootste deel van die parken geweest. En iedere avond als we terug kwamen bij het appartementencomplex, stond Louise ons al op te wachten. Als je het terrein op reed moest je eerst bij een poort met een pasje aantonen dat je een gast van het complex was. Louise was degene die de toegangspasjes controleerde, en dat deed ze op redelijk unieke wijze.

Zodra ze een auto het pad op zag rijden, sprong ze al vanachter haar raam uit. Ze was volslank en droeg een beige uniform dat in een wurggreep om haar lijf zat. Ze had een bril met dikke glazen, waardoor haar ogen piepklein leken. En om haar hoofd met warrige korte krullen had ze een witte zweetband, want het was warm.

Isle of Bali KissimeeZe kwam altijd dolenthousiast naar de auto gerend en zodra ze het pasje had gezien, gingen haar duimen goedkeurend omhoog. Na een dag of drie hadden we heel die toegangspas al niet meer nodig. Als ze onze gezichten in de auto zag, kregen we al een hupsende ‘thumbs up’. Louise was de kers op de taart na een leuke dag. Als we doodmoe naar het complex reden, hadden we meteen weer goede zin als zij ons weer met haar eeuwige vrolijkheid had aangestoken. En we waren altijd wat teleurgesteld als ze eens een dag vrij was.

Waardering voor medewerkers

Toen het tijd werd om door te reizen naar Miami, kregen we van het appartementencomplex een evaluatieformulier. En ook de mogelijkheid om sterren uit te delen aan de meest behulpzame personeelsleden van het complex. Het was als waardering bedoeld voor de receptionisten, medewerkers in de bar en restaurant en de schoonmakers. Maar wij hebben alle sterren aan Louise gegeven. Want iemand die met zoveel plezier haar werk doet en mensen altijd kan laten glimlachen kan nooit genoeg waardering krijgen.

Write A Comment