Ik vind wolkenkrabbers maar raar. Het zijn hoge torens van glas en beton en ze zijn zelden echt mooi. Maar als je in Hong Kong bent, kun je Victoria Peak nu eenmaal niet overslaan.

Wat is Victoria Peak nu eigenlijk?

Hong Kong bestaat uit verschillende eilanden, Hong Kong Island is daarvan het grootse en dichtstbevolkte eiland. Victoria Peak is met 552 meter het hoogste punt van Hong Kong Island. De top van Victoria Peak wordt ingenomen door een niet toegankelijke radiozendinstallatie, maar het omliggende park is wel vrij begaanbaar.

Omdat je vanaf Victoria Peak een goed uitzicht over de lager gelegen wolkenkrabbers, Victoria Harbour en de omliggende eilanden hebt, is dit de grootste toeristische attractie van heel Hong Kong. Jaarlijks komen hier zo’n 7 miljoen mensen, dus het kan er erg druk worden. Om die reden besloten we dan ook om vroeg op de ochtend te gaan, en toen was er bijna niemand.

Jackie Chan fans: opgelet!

Victoria PeakOm bij Victoria Peak te komen, kun je het beste ‘The Peak Tram’ nemen. Deze tram brengt al sinds 1888 zowel toeristen als bewoners naar de top van Victoria Peak. De route is 1,4 kilometer lang en vrij stijl, gedurende de rit heb je ook al een geweldig uitzicht.

Om The Peak Tram te nemen moet je opstappen in het Central District van Hong Kong. En dan kom je meteen een erg mooi wassen beeld van de bekendste inwoner van Hong Kong tegen: Jackie Chan!

Jackie Chan is als Fang Shilong in 1954 in Hong Kong geboren, en aangezien ik van een flink aantal van zijn films heb genoten, vond ik het erg leuk om zijn beeltenis hier zomaar tegen te komen.

Een uitzicht om van te watertanden

Maar goed, eenmaal op het viewing deck van Victoria Peak was het tijd om het uitzicht te bekijken. En ik moet zeggen dat dat behoorlijk indrukwekkend was. Al die enorme torens die op zo’n klein oppervlak de hoogte in rijzen, het was een prachtig gezicht.

Victoria PeakEr staan telescopen om naar de andere eilanden te kijken, maar dat vond ik helemaal niet zo boeiend. Ik stond minutenlang naar die torens te kijken, me afvragend wie daar allemaal woonden. Feit is dat je een dikke portemonnee moet hebben om een appartement in dit deel van Hong Kong te kunnen betalen. En dat die appartement van binnen vast heel mooi zijn. Maar zo van buitenaf gezien zou ik niet zo nodig in zo’n woontoren willen wonen. Het lijkt me nogal benauwd.

Moet je nu heel die Victoria Peak op om alleen even naar wolkenkrabbers te kijken? Nee hoor, er is daarboven bij het viewing deck ook een groot winkelcentrum, Ripley’s Believe It or Not en (grote verrassing!) Madam Tussauds Hong Kong. Er is dus meer dan genoeg te doen. Mocht jij ooit in Hong Kong zijn, dan kan ik een bezoekje aan Victoria Peak dus zeker aanraden.

Wil je meer lezen over mijn verblijf in Hong Kong? Kijk dan bij mijn reistips voor Hong Kong.

13 Comments

  1. Het is vast ook gewoon wle even leuk om uit de stad te zijn, niet? Is het op Victoria Peak ook echt groen en leuk, of gewoon druk met een betonnen uitkijkplatform en toeristische plakpleisters?

    • Het is vooral een betonnen uitkijkplatform met veel winkels, als je wat moeite doet kun je wat verder wel groen en leuk tegenkomen! 😉

  2. Stel dat je op de eerste verdieping van zo’n wolkenkrabber woont, hoeveel mensen zouden er dan boven je leven? Bizarre gedachte toch, zoveel verschillende mensen boven je hoofd? Het blijft maf!

  3. Leuke tip! Ben er wel ooit geweest, maar toen hadden we zulk slecht weer, dat we niet naar Victoria Peak zijn geweest. Maar zo te zien is het zeker de moeite waard. Eén wolkenkrabber an sich is inderdaad niet mooi, maar zo’n hele skyline bij elkaar is toch behoorlijk indrukwekkend, hè?.

  4. Het lijkt mij juist wel kick om al die wolkenkrabbers bij elkaar te zien. Maar goed, ik ben dan ook een Rotterdammer…. dan hoor je dat mooi te vinden…. Ech Wel! 😉

  5. The Peak vond ik zelf niet zo heel erg interessant. Ik ging in the China Bank ook naar grote hoogte, daar vond ik het uitzicht een stuk interessanter

Write A Comment