[vc_row][vc_column][vc_column_text css_animation=”fadeIn”]

Ecuador

[/vc_column_text][vc_separator color=”black” border_width=”2″ css_animation=”fadeIn”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”2653″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/3-tips-quito/”][vc_single_image image=”3399″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/met-beide-benen-op-de-evenaar/”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”2243″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/basilica-del-voto-nacional/”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_wp_text]Ecuador is Spaans voor evenaar, want die denkbeeldige lijn loopt dwars door dit land heen. Het Intiñan Solas museum, net buiten Quito is aan de evenaar gewijd. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer dingen te zien. Dit zijn mijn reistips voor Ecuador!

Van de bergen tot de jungle

Ecuador bestaat grofweg uit drie delen: de kust, de Andes en de Amazone. Wil je een goede indruk van dit land krijgen, dan ga je in ieder geval de bergen en de jungle in. Het is namelijk de prachtige natuur met zijn afwisselingen tussen hoge bergen en woeste jungle, die het hoogtepunt van Ecuador vormen.

Het letterlijke hoogtepunt van Ecuador is de 6310 meter hoge Chimborazo vulkaan, midden in het Andes gebergte. En in de warme en vochtige Amazone kun je over diverse vertakkingen van de rivier de Amazone peddelen. Ik heb beide gedaan en het is allemaal van harte aan te bevelen.

De Inca’s in Ecuador

Maar naast de overweldigende natuur heeft Ecuador ook meer dan genoeg cultuur en geschiedenis te bieden. Het gebied dat we vandaag de dag als Ecuador kennen, was namelijk ook een onderdeel van het indrukwekkende inca rijk. De mooiste overblijfselen daarvan zijn te zien bij de ruïnes van Ingapirca.

Lang voordat de Inca’s in de 15e eeuw het huidige Ecuador veroverden, was er al een eeuwenlange indianencultuur.  De belangrijkste stammen waren de Caracas aan de kust en de Quitus in de hooglanden. Nadat deze stammen werden samengevoegd, gingen zij verder als de stam van de Shyris.

Mijn reistips voor Ecuador

Reistips voor Ecuador zijn omvangrijk. Maar als ik terugdenk aan mijn fantastische rondreis door dit land, is het vooral de paardrijtocht door de natuur in de omgeving Otavalo die meteen voor mijn netvlies springt. En een avondje dansen met lokale mensen in een discotheek in Baños. Oh, en dan was er ook nog het schitterende centrum van de stad Cuenca…

Hoe langer ik terugdenk aan mijn reis, hoe meer reistips voor Ecuador er binnen schieten. Ik heb al mijn tips op deze pagina verzameld, maar als je iets mist, laat het me dan vooral even weten. Ik ben nog op zoek naar genoeg redenen om gewoon een keer terug te gaan![/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]