[vc_row][vc_column][vc_column_text css_animation=”none”]

Peru

[/vc_column_text][vc_separator color=”black” border_width=”2″ css_animation=”none”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”3820″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/feest-in-tumbes/”][vc_single_image image=”3032″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/de-heksenmarkt-van-chiclayo/”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”2212″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/el-senor-de-sipan/”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_wp_text]Een trip door Peru is niet zomaar een reis, het is een droom. Nu lijkt het alsof ik met een dergelijke uitspraak net iets te diep in het glaasje heb gekeken, maar niets is minder waar. Peru is in mijn ogen één van de mooiste landen ter wereld. Beleef mijn droom met mij en bekijk deze reistips voor Peru!

Kijk verder dan het standaardrondje door Peru

De meeste mensen die naar Peru gaan, kiezen voor het ‘standaardrondje’ door het zuiden van het land. Dat wil zeggen: beginnen in Lima en dan via onder andere Nazca en Arequipa naar Cuzco en weer terug. Dat is leuk, maar daar doe je dit land echt mee tekort. Het noorden heeft namelijk nog veel meer magie van de oude Peruaanse indianencultuur te bieden.

Zelf wilden we zo graag ook naar het noorden van Peru, dat we zelfs Ecuador aan onze reis vastgeplakt hebben. Zo begonnen we met bijna twee weken in het land van de evenaar en kwamen vervolgens netjes volgens plan in het noorden van Peru aan.

Van stranden en woestijn tot jungle en hoge bergen

Peru is een waanzinnig afwisselend land. Het heeft stranden aan de kust, jungle en hoge bergen in het binnenland en zelfs woestijn in het zuiden. En ieder gebied heeft zo zijn eigen charme.

Hetgeen dat uiteindelijk overal de boventoon voert zijn de verschillende indianenstammen die hun sporen in Peru hebben achtergelaten. En dan heb ik het niet alleen over de Inca’s, het bekendste volk dat hier ooit de dienst uitmaakte. Hun voorouders, zoals bijvoorbeeld de Moche indianen, hebben een minstens net zo indrukwekkend nalatenschap achtergelaten.

Lama’s!

Peru is natuurlijk het lama-land bij uitstek. Je struikelt er hier zo’n beetje over, en dan niet alleen op het platteland. Ze zijn onverstoorbaar, aaibaar en zorgen ook nog eens voor geweldige foto’s: what’s not to like?

Kijk vooral goed op de lokale markten rond, daar kun je voor weinig geld heerlijk warme truien van lama- of alpacawol kopen. Zo’n extra trui kan nog goed van pas komen, want ook midden in de zomer kan het in de hoge bergen erg frisjes worden.

Reistips voor Peru

Heb jij nog wat aan mijn reistips voor Peru toe te voegen? Laat het me dan vooral weten. Ik hoor graag wat jouw onvergetelijke plaats of moment in dit bijzondere land was![/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]