In Orlando zijn in totaal zeven grote pretparken te vinden, en één daarvan is Disney’s Animal Kingdom. Een kniesoor zou dit een gewone dierentuin noemen. Maar als je er eenmaal zelf rondloopt, zie je dat het veel meer is dan dat.

Het missende stukje van de lappendeken van pretparken

Orlando is op het gebied van pretparken een lappendeken van verschillende thema’s. En de mensen van Disney vonden eind jaren negentig dat er nog een stukje in die lappendeken miste: de dieren. Men ging met haastige spoed aan de slag en in 1998 werd het vierde Disney pretpark in Orlando geopend: Animal Kingdom.

Met veel nieuwsgierigheid om de bombarie die Disney aan dieren kon geven die in iedere willekeurige dierentuin te zien zijn, gingen we op pad. En inderdaad, ook Animal Kingdom is op geheel eigen wijze een echt Disney pretpark geworden.

Het symbool van Animal Kingdom

Net zoals ieder ander Disney Park heeft ook Animal Kingdom een echte eye-catcher: de Tree of Life. Van een afstandje lijkt dit alleen maar een hele grote boom, totdat je dichterbij komt. Dan zie je dat de stam van de boom honderden snijwerken van dieren (bestaand en uitgestorven) heeft. En ook dat het geen echte boom is. Zodra het donker wordt, wordt er een hele lichtshow op de boom geprojecteerd. Want Disney is een synoniem voor spektakel en show.

Animal KingdomDe Tree of Life is een centraal punt in het park, vanaf deze kunstmatige boom kun je naar verschillende themadelen als Africa en Asia. In deze delen van het park leven de dieren die in deze werelddelen voorkomen. Niet in kooien, maar in prachtige natuurlijke omgevingen die aan de kant van het publiek tot in de kleinste detail zijn aangekleed om de juiste sfeer te creëren. En in ieder deel kun je ook in safaribusjes, bootjes, wildwaterbanen en achtbanen stappen. Het blijft natuurlijk wel een echt pretpark.

De dinosaurussen van Animal Kingdom

Animal KingdomIn mijn ogen was Dinoland U.S.A. het meest bijzondere deel van Animal Kingdom. Het is helemaal gericht op de uitgestorven dinosaurussen en prehistorisch leven. En ook dit is met veel veel verve vormgegeven en aangekleed. Er zijn enorme dinosaurusskeletten te zien, maar ook zeldzame fossielen. Daarnaast leven hier ook schildpadden en krokodillen, want dit zijn de diersoorten die de prehistorische tijd wel wisten te overleven.

In Dinoland U.S.A. vind je ook de meest spectaculaire attracties, zoals een spannende dark ride en twee huiveringwekkende achtbanen in de buitenlucht. En om het feest helemaal compleet te maken, is er ook een Restaurantosaurus. Want bij een pretpark hoort natuurlijk ook junkfood.

Wil je meer lezen over mijn verblijf in Florida? Kijk dan bij mijn reistips voor Florida.

Write A Comment