[vc_row][vc_column][vc_column_text css_animation=”none”]

Vietnam

[/vc_column_text][vc_separator color=”black” border_width=”2″ css_animation=”fadeIn”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”3819″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/mooiste-bezienswaardigheden-van-hanoi/”][vc_single_image image=”2747″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/het-verkeer-in-vietnam/”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”2072″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/thang-long-waterpoppentheater-hanoi/”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_wp_text]Vietnam is als smalle hoeksteen van het Aziatische vasteland een land vol afwisseling van natuur, geschiedenis en cultuur. Ga jij naar Vietnam en heb je geen idee waar je moet beginnen? Kijk dan bij mijn reistips voor Vietnam!

Vietnam op eigen houtje

Het is heel goed te doen om volledig op eigen houtje Vietnam te ontdekken. Bewegwijzering is redelijk en ook met het openbaar vervoer (vooral de nachttreinen) kun je een heel eind komen. En als je wat lui aangelegd bent, kun je gewoon de handige bouwstenen van Riksja Vietnam gebruiken. Dat deden wij met een tweedaagse excursie door de Halong Baai en een boottocht over de Mekong, ideaal!

Het belangrijkste wat je vooraf moet bedenken, is of je in het noorden of in het zuiden van Vietnam wilt beginnen. Wij begonnen onze reis door Vietnam in het noorden, in Hanoi, om uiteindelijk bijna drie weken later in Ho Chi Minh City te eindigen. Maar dat kan uiteraard ook gewoon omgekeerd.

Het mooiste van Vietnam

Het is moeilijk om te kiezen wat het mooiste van Vietnam is, er zoveel te zien en doen! Ik weet wel dat ik de historische monumenten van Huê’ erg indrukwekkend vond, dat ik zo weer de sprookjesachtige Halong Baai zou willen bezoeken en dat ik het waterpoppentheater ook onvergetelijk vond.

En dan heb ik het nog niet eens over de beroemde Cu Chi tunnels buiten Ho Chi Minh City, of de machtige Mekong Delta. Of de ontzettend sfeervolle straatjes van Hanoi en Hoi’An…  

Wanneer naar Vietnam?

Vietnam is een lang en smal land, en dat wil zeggen dat het moeilijk is om een de beste reistijd te bepalen. Als je van noord naar zuid reist (of andersom) moet je namelijk met drie verschillende regio’s en drie verschillende periodes van regentijd rekening houden.

Wij zijn zelf van eind september tot half oktober in Vietnam geweest, en we hebben geen spatje regen gezien. Dat is mooi, want die regen hebben we in Nederland meer dan genoeg.

Reistips voor Vietnam

Mis jij op deze pagina reistips voor Vietnam? Laat het me gerust weten, dan heb ik een goede reden om nog een keer terug te gaan![/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]