Disneyland is de droombestemming voor ieder kind, maar het kan ook flink in de papieren lopen. Met deze budget tips voor Disneyland Parijs hoeft een verblijf geen rib uit je lijf te kosten.

Reisdetails Disneyland Parijs

  • Verblijf:               Disney’s Davy Crockett Ranch
  • Duur:                    4 dagen en 3 nachten
  • Periode:              Januari 2017
  • Vervoer:              Auto
  • Geboekt via:      Disneylandparis.nl

Budget tips voor Disneyland Parijs

Er zijn aardig wat prijsverschillen tussen het hoogseizoen en laagseizoen. In principe is iedere schoolvakantie hoogseizoen, met als duurste de meivakantie, zomervakantie en kerstvakantie. Omdat ons meneertje nog net vier jaar was en dus geen leerplicht had, kozen wij voor eind januari. Dit is niet alleen voor Disneyland het laagseizoen, omdat er in verband met het 25-jarige jubileumjaar nog het een en ander werd gerenoveerd, was er nog een extra aanbieding. Voor een zacht prijsje konden we een verblijf boeken op basis van halfpension met toegang tot de parken. Er zijn vaker aanbiedingen voor half- en volpension, let daar altijd op bij het boeken want het kan veel geld schelen. Houd er wel rekening mee dat je het half- en volpension niet in elk restaurant in de parken en Disney Village kunt gebruiken. En weet dat een verblijf in het weekend duurder is dan van maandag tot en met donderdag.

Eten en drinken in Disneyland Parijs

Eten en drinken is ontzettend duur in Disneyland Parijs. Het is slimmer om vooraf in een supermarkt inkopen te doen voor flesjes drinken, tussendoortjes en brood, dit mag je gewoon mee naar binnen nemen. In het nabijgelegen dorpje Serris (10 minuten vanaf de parken) is een grote Auchan supermarkt waar je uitgebreid in kunt kopen. De grootste uitdaging is dan nog om je kind zonder al te veel drama langs alle aanlokkelijke souvenirwinkels te krijgen. Maak daarom vooraf met je kind afspraken over het kopen van souvenirs en hoeveel dit mag kosten. Stel een budget en laat je kind op de laatste dag van het verblijf (als het gehele aanbod de revue is gepasseerd) kiezen.

2 Comments

  1. Interessante post! Disneyland Parijs kan inderdaad flink wat geld kosten. Ik vind wel dat je hier waar voor je geld krijgt.

    Een manier hoe wij een goedkoop Disney arrangement hebben gereserveerd is door de aanbiedingen van de website Pretparkreizen.nl bij te houden. De website plaatst van diverse reisorganisaties aanbiedingen die op dat moment actueel zijn. Zeker het bijhouden waard!

Write A Comment