Half Nederland vertrekt iedere zomer naar zuidelijk Frankrijk, maar wij waren er nog nooit geweest. De Franse Ariège met prehistorische grotten en middeleeuwse kastelen sprak ons aan, dus besloten we het er op te wagen.

Reisdetails Franse Ariège

  • Verblijf:               Château Cazalères in Daumazan sur Arize
  • Duur:                    2 weken
  • Periode:              Augustus 2016
  • Vervoer:              Auto
  • Geboekt via:      Villa135.nl

Château Cazalères

Een uur ten zuiden van Toulouse, in de schaduw van de Pyreneeën, ligt aan de rand van het plaatsje Daumazan sur Arize het Château Cazalères. Dit kasteel uit de 19e eeuw is nu restaurant, bar en personeelsverblijf, daarom heen staan zo’n 150 vrijstaande vakantiehuisjes. Deze huisjes zijn voor een groot deel particulier bezit en worden in de hoogseizoenen verhuurd. Je kunt via de website van Château Cazalères of een reisorganisatie een huisje boeken. Maar wij hebben uitstekende ervaring met het huren van villa 135, het huisje van de Nederlandse familie Reisinger.

Roadtrip

Vanuit onze woonplaats is het ruim 1200 kilometer rijden naar Daumazan sur Arize. Sommige mensen rijden dit in een keer, maar wij kozen ervoor om op de heenweg een overnachting in Limoges en op de terugweg in Compiègne te boeken. Deze plaatsen liggen over de helft van de route, zodat het op de tweede dag minder lang rijden is. Die overnachtingen hebben we gewoon in goedkope hotels (Ibis en Kyriad) via Booking.com geboekt. Door de extra overnachtingen werd het een kleine roadtrip, en ons meneertje vond dat een fantastisch avontuur.

Gezinsreis in Frankrijk èn Andorra

Wij zijn geen types die iedere dag aan het zwembad rondhangen. En dat is in de Ariège ook echt niet nodig, de streek staat propvol met bezienswaardigheden. Wij kozen voor de volgende uitstapjes:

We konden tijdens ons verblijf in de Ariège de verleiding niet weerstaan om ook naar Andorra en Carcasonne te rijden. Dit ligt allebei op ongeveer anderhalf uur rijden van Daumazan sur Arize.

Write A Comment