Als je met kinderen op reis bent en ook een museum wilt bezoeken, heb ik een geweldige truc voor je. Neem een kindercamera mee, dan zullen je kinderen net zo van dat museum genieten als jij.

Kinderen zijn leuk, totdat…

Je kent dat wel, je hebt dagenlang uitgekeken naar een bezoek aan een museum, kasteel of bijzonder gebouw. Maar als je daar eenmaal bent en net een flinke entreeprijs hebt betaald, blijkt dat je kinderen zich binnen tien minuten vervelen. Als wraak gaan ze aan je hangen, zeuren, en vooral zo irritant mogelijk doen om te voorkomen dat jij het wel naar je zin hebt.

Geen nood, ieder ouder kent dat. Kinderen zijn leuk, totdat ze ergens geen zin in hebben. Dan ben je verloren en kun je je uitstapje op je buik schrijven.

De kindercamera van Discovery Kids

Wil dat zeggen dat je musea en vergelijkbare bezienswaardigheden kunt vergeten als je met kinderen op reis bent? Absoluut niet. Je moet alleen vooraf bedenken hoe je dit voor hen ook leuk kunt maken. En dat kan met de kindercamera van Discovery Kids.

KindercameraDe camera is goedkoop, eenvoudig in gebruik en ideaal om kleuters uren mee bezig te houden. Geef je kind in een museum die camera in handen en zeg dat hij of zij foto’s van mooie dingen moet maken. De kans is groot dat ze met foto’s van de brandblusser en het bordje van de nooduitgang terug komen, maar wat maakt het uit? Ze zijn bezig en jij hebt alle tijd om van het museum te genieten.

De camera is verkrijgbaar bij Amazon, maar hij is ook regelmatig bij de Kruidvat verkrijgbaar. Je kunt natuurlijk ook een oude digitale camera gebruiken, zolang deze begrijpelijk is voor je kind.

Meer tips voor kinderen in musea

Vindt je kind het helemaal niet leuk om foto’s te maken? Dan heb ik nog een paar andere tips:

  • De kindercamera Zorg voor een flinke lolly in je tas en geef deze zodra je kind zich begint te vervelen. Het is suiker, het is slecht en ongezond, maar ze zijn wel weer even zoet.
  • Bedenk raadspelletjes in iedere zaal van het museum. Hoe oud denk je dat dit beeld is? Wie denk je dat de mevrouw in dat schilderij is? Op die manier kun je samen met je kinderen kijken, kun je hen wat leren en komen er waarschijnlijk ook hilarische antwoorden. Zoonlief noemde een beeld van Dionysius in het museum van Rhodos ooit een kabouter.
  • De meeste musea hebben bij de ingang wel iets van een speurtocht voor kinderen liggen die je voor weinig geld kunt kopen. Mocht dat er niet zijn, verzin dan zelf wat. Zie je de blauwe vogel? Heb je de tegel met een bloem gezien? Ook daarmee kun je je kroost goed bezig houden.

Heb jij nog meer gouden tips om musea leuk te maken voor kinderen? Laat het me dan weten in de comments onder dit bericht.

Dit bericht is niet gesponsord. Ik heb dit uit eigen enthousiasme voor de kindercamera van Discovery Kids geschreven.

Write A Comment