Disneyland Park met een kleuter is anders dan een bezoek met oudere kinderen of volwassenen. Niet alles is even geschikt voor kleuters. Welke attracties zijn wel leuk voor een kleuter?

Op de foto met Mickey en Minnie

Omdat we in een Disney Hotel verbleven mochten we twee uur voor de officiële openingstijd van tien uur naar binnen. Tijdens die extra tijd zijn meerdere populaire attracties al open. Maar er staan ook allerlei Disney-figuren klaar om met je op de foto te gaan. Ons meneertje is een groot fan van Mickey Mouse, dus hij kon zijn geluk niet op toen bleek dat hij samen met Mickey en Minnie op de foto kon. We hebben er een uur voor in de rij moeten staan, maar dat komt vooral omdat dergelijke fotomomenten geen lopende band werk zijn. Mickey en Minnie nemen voor iedereen uitgebreid de tijd. Bovendien kun je ook je mobiele telefoon aan het aanwezige personeel geven. Zij maken met plezier een foto van jou en je aanhang tijdens jouw ontmoeting met Mickey en Minnie.

Disneyland Park met een kleuter

Het weer zat niet echt mee, dat is natuurlijk iets om rekening mee te houden als je in het laagseizoen een bezoek aan Disneyland brengt. Het miezerde en er stond een koude wind. Maar nadat we al een knuffel van Mickey en Minnie Mouse op zak hadden, kon ons dat echt niet meer schelen. We namen een kijkje in het beroemde Sleeping Beauty Castle. Daarna maakten we ritjes in The Mad Hatter’s Tea Cups, Dumbo the Flying Elephant, Peter Pan en Pinokkio. Nadat we een lekker broodje in een gezellig cafeetje in Main Street hadden gegeten zijn we in It’s a Small World geweest. Onze kleine jongen vond dit zo mooi, dat we in totaal drie keer een ritje hebben gemaakt. De wachttijd was namelijk nauwelijks noemenswaardig.

Het Haunted Mansion met een kleuter

Verder hebben we op ons gemakje rondgelopen en alles wat ons aansprak bezocht. Vooral Buzz Lightyear’s Laser Blast was ontzettend leuk. Hierbij je moet proberen om met een laserpistool Zurg, de vijand van Buzz Lightyear, uit te schakelen. Het Haunted Mansion bleek met een kleuter prima te doen. We noemden het een ‘bijzonder huis’ en vooral tijdens het ritje vermeden we de woorden ‘spoken’ en ‘eng’. Om kwart voor vijf was de parade en ook daar hebben we alle drie van genoten, dat was echt een feestje van pracht en praal. Onze kleine vindt het nog steeds leuk om het filmpje dat ik van de parade maakte terug te kijken.

 De leukste attracties van Disneyland Park

  • Buzz Lightyear’s Laser Blast
  • It’s a Small World
  • De Parade

Write A Comment