Montmartre biedt naast kerken, monumenten en musea ook straatschilders, mooie smalle straatjes en fijne terrassen. Door alle bijkomende levendigheid en gezelligheid is Montmarte als je het mij vraagt dan ook de leukste wijk van Parijs.

De Sacre Coeur

Montmartre, de leukste wijk van ParijsHet middelpunt van Montmartre is de Sacre Coeur, een grote witte kerk die als een slagroomtoef boven op de op een na hoogste heuvel van Parijs staat. Je bezoek aan Parijs is niet compleet als je niet die eindeloze trappen naar de Sacre Coeur hebt getrotseerd.

Als je niet zoveel zin hebt in die trappen vol toeristen, volg rechts voor die trappen dan de nauwe straatjes omhoog richting de kerk. Vanuit die steegjes heb je erg fotogenieke uitzichten op de kerk en hoef je ook niet om de toeristen te slalommen.

Place Vendôme en de Moulin Rouge

Ben je geïnteresseerd in de loopbaan van Napoleon Bonaparte? Ga dan naar het Place Vendôme. Hier staat een 43 meter hoge bronzen zuil waarop alle hoogtepunten uit zijn carrière staan vermeld. De Slag bij Waterloo zul je hier dus niet vinden.

Het beroemde gebouw met de rode molen was ooit het podium voor allerlei ondeugende shows en het hart van het Parijse red light district. Tegenwoordig kun je hier voor heel veel geld cancan theater zien. In dezelfde straat kun je voor minder geld ook gewoon naar een bar met livemuziek. En dat is minstens net zo leuk.

Place du Tetre

Het plein dat ervoor zorgt dat Montmartre de leukste wijk van Parijs is, is Place du Tetre. Dit plein zit vol schilders en tekenaars die met schildersezel en al het plein vastleggen of portretten van toeristen maken. Het is erg gezellig om hier rond te lopen en te kijken wat er allemaal op papier of doek verschijnt.

En als je van de legendarische Spaanse kunstenaar Salvador Dalí houdt, heb ik ook nog een geheimpje voor je. Verstopt in een hoekje vlakbij Place du Tetre is namelijk een prachtige tentoonstelling met zijn werk. Het heet Espace Dalí en in mijn artikel over de 6 mooiste musea van Parijs (waarbij Espace Dalí mijn absolute favoriet is) kun je er meer over lezen.

Montmartre als de leukste wijk van Parijs

Een nadeel van Montmartre is dat het vooral rond de Sacre Coeur en bij Place du Tetre erg druk kan zijn met toeristen. En ook de Moulin Rouge is een regelrechte toeristenval. Toch vind ik dat dat allemaal geen afbreuk doet aan de gezellige sfeer. Er is hier gewoon altijd levendigheid en als je een beetje je best doet, kun je hier nog wat van de ambiance uit de tijd van Henri de Toulouse-Lautrec proeven.

Ben jij het eens met mijn keuze voor Montmartre als de leukste wijk van Parijs, of heb jij een andere favoriet?  Laat het me weten, ik ben benieuwd!

De uitgelichte afbeelding is van Pixabay.

Write A Comment