Nederland is in de ban van twee panda’s. Begrijpelijk, wij waren ook helemaal onder de indruk toen we de prachtige panda’s in Ocean Park in Hong Kong zagen!

Ocean Park in Hong Kong

Ocean Park is een pretpark dat uit twee delen bestaat: het lager gelegen ‘Waterfront’ en ‘The Summit’ boven op een berg. Deze twee afzonderlijke delen zijn via een kabelbaan met elkaar verbonden. In het hogere deel zijn vooral attracties als achtbanen te vinden, terwijl je bij het Waterfront met name dieren kunt zien.

We begonnen die dag natuurlijk als eerste met het Waterfront, want we konden niet wachten om voor de eerste keer de panda’s in Ocean Park te zien!

Panda’s in Ocean Park

Al onze hoge verwachtingen bleken volledig terecht te zijn, de panda’s in Ocean Park waren goed te zien en ze waren ook nog eens behoorlijk actief. Als er ergens in een ver hoekje alleen wat panda’s liggen te slapen heb je het vrij snel gezien, maar wij hebben uitgebreid naar de fascinerende dieren staan kijken.

De eerste keer dat we gingen kijken waren ze vooral aan het eten, maar toen we later terug kwamen waren ze ook aan het stoeien en rondlopen. We hebben ontelbaar veel foto’s gemaakt en volop staan filmen, want we konden er geen genoeg van krijgen.

Met de kabelbaan naar de Summit

De rest van het Waterfront was ook mooi, er waren vooral zeedieren als dolfijnen, talloze vissen en kwallen te vinden. Leuk, maar op zich niet heel bijzonder. Het zijn vooral de panda’s die hier de grote publiekstrekkers zijn.

Vervolgens zijn we met de kabelbaan naar de Summit gegaan en dat was meteen de spannendste attractie van het hele park. De karretjes van de kabelbaan zijn klein en het gaat loeihoog langs een steile bergwand. Manlief heeft redelijke hoogtevrees, dus hij zat met samengeknepen billen in dat karretje.

Ocean Park in Hong KongGillen in de ‘Raging River’

Natuurlijk hebben we eenmaal bij de Summit ook een paar snelle attracties uitgeprobeerd. De meest bijzondere attractie daarvan was zonder meer de ‘Raging River’. Hierbij konden we vooraf niet zien wat het ritje voorstelde, aangezien dat buiten het zicht was. Maar we waren in een roekeloze bui en gingen gewoon met ons tweetjes in een boomstammetje zitten.

Minutenlang vaarde het boomstammetje in een sukkeldrafje over een aangelegd stroompje. Ondertussen zaten wij te grappen dat er niet veel ‘raging’ aan deze rivier was. Uiteraard kwam er toen een enorme stroomversnelling en werden we van een ijzingwekkend hoge waterval afgesmeten. Ik denk dat heel Ocean Park mijn gegil heeft gehoord!

Wu Wen en Xing Ya

Natuurlijk zijn we aan het einde van de dag nog een keer bij de panda’s in Ocean Park gaan kijken. Voor hen waren we gekomen en ze waren zo mooi dat we ze nog een laatste keer hebben bewonderd.

Inmiddels zijn we ook naar Wu Wen en Xing Ya in Ouwehands Dierenpark geweest, maar dit keer hadden we minder geluk. Deze twee panda’s lagen alleen maar te slapen en dat is toch een stuk minder leuk om naar te kijken. Dat zorgt er nog meer voor dat we met heel veel plezier terugdenken aan ons bezoek aan Ocean Park in Hong Kong!

Wil je nog meer lezen over mijn verblijf in Hong Kong? Kijk dan bij mijn reistips voor Hong Kong.

Write A Comment