Net voorbij Tarascon sur Ariège ligt het prachtige Parc de la Préhistoire, een educatief park over de prehistorie. Het heeft een museum en een groot buitengebied met allerlei prehistorische settings, waar van alles te beleven is.

Dieren en mensen in de prehistorie

Direct bij de ingang ligt het museum. Hier wordt met mooi aangeklede decors, bordjes en licht veel informatie op een laagdrempelige manier aangeboden. De audioguide is ook een aanrader, met hoorspellen worden er verteld over de dieren en mensen in de prehistorie. De audioguide is gewoon verkrijgbaar in het Nederlands, en ons meneertje vond dit een mooie toevoeging. Het mooiste in het museum zijn de reproducties van de belangrijkste grottekeningen uit de regio, waaronder die van de Grotte de Niaux. Ideaal als je de uitdagende grottentocht niet ziet zitten en toch een idee wil krijgen van wat daar te zien is.

Workshop grotschilderingen maken

Buiten zijn er naast mooie waterpartijen ook mooie grotten nagebouwd. Ook staan er reproducties van prehistorische hutten waar kinderen ongestoord in mogen om verstoppertje te spelen. Er zijn diverse workshops die je kunt volgen, zoals een uitleg over archeologie, speerwerpen en grotschilderingen maken. Ik vond het een gemis dat het personeel gewoon in spijkerbroek en T-shirt de workshops verzorgde. Toepasselijke kledij was nog leuker geweest! Verder is alles ook in het Frans, maar dat was het grotschilderingen maken niet erg. Je kon gewoon kwastjes pakken en op de muur gaan schilderen. Ons meneertje heeft dat dan ook uitgebreid gedaan.

Picknickweide met een leuke speeltuin

Er is ook een grote picknickweide met houten picknicktafels en een leuke speeltuin. Er is naast het museum ook een groot restaurant. Maar aangezien ons meneertje deze vakantie een grote fan van het picknicken was, hebben we zelf belegde stokbroodjes en drinken meegenomen. Vanaf de picknickweide heb je een mooi uitzicht op de omliggende bergen, dus het is er prima toeven.

Write A Comment