[vc_row][vc_column][vc_column_text css_animation=”none”]

Rhodos, Griekenland

[/vc_column_text][vc_separator color=”black” border_width=”2″ css_animation=”fadeIn”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”2571″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/de-5-mooiste-plekjes-op-rhodos/”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”3401″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/petaloudes/”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_wp_text]Net als Kos is ook het Griekse eiland Rhodos een fijne bestemming als je met een klein kind op reis gaat. Het is een redelijk klein eiland en er zijn aardig wat bezienswaardigheden, maar niet te veel. Dit zijn mijn reistips voor Rhodos!

All-inclusive of niet?

Net als bij veel andere Griekse eilanden zijn er ook op Rhodos veel all-inclusive resorts. Dit trekt een niet heel reislustig publiek (to say the least…), maar het is wel erg fijn als je met een kleintje bent. Je hoeft namelijk niet iedere avond op pad om met een slaperige en ongeduldige dreumes op je eten te gaan zitten wachten.

Maar natuurlijk zijn er ook genoeg andere opties op Rhodos. Je kunt naar een kleinschalig hotel gaan of een appartement of woning via Airbnb huren, alles is mogelijk. Dat is het voordeel van een toeristische bestemming.

De beste reistips voor Rhodos

Het openbaar vervoer op Rhodos is prima, maar je bent het meest flexibel als je een auto huurt en van de gebaande paden af gaat. Vooral als je naar het zuiden rijdt, kom je nog redelijk authentieke dorpjes tegen.

Een van mijn beste reistips voor Rhodos is dan ook om gewoon een roadtrip te maken en regelmatig uit te stappen. Daarnaast mag je Lindos en Petaloudes ook echt niet missen. Lees mijn artikel De vijf mooiste plekjes op Rhodos voor de beste tips.

Wat je vooral niet op Rhodos gaat vinden

Veel mensen denken bij Griekse eilanden aan wit met blauw geschilderde huizen waarvan de gevel is begroeid met fleurige bloemen. Dit soort taferelen kom je vooral op Santorini en Mykonos tegen, niet op Rhodos. Ik heb het er in ieder geval niet gezien.

Rhodos is een prachtig eiland, maar het is ruiger, minder gestileerd en heeft vooral veel geschiedenis. Die geschiedenis vind je met name in de hoofdstad Rhodos Stad, Lindos en Kamiros. En uiteraard zijn er ook meer dan genoeg stranden.[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]