[vc_row][vc_column][vc_column_text css_animation=”fadeIn”]

Egypte

[/vc_column_text][vc_separator color=”black” border_width=”2″ css_animation=”fadeIn”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”2129″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/ongetrouwd-in-egypte/”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”3402″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/de-vallei-der-koninginnen/”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_wp_text]Wie aan Egypte denkt, ziet meestal meteen de piramides, de schatten van Toetankhamon en beelden van farao’s voor zich. En natuurlijk heb ik die daar allemaal gezien. Maar er is nog veel meer, en daarom staan op deze pagina al mijn reistips voor Egypte.

De ideale bestemming voor een geschiedenisliefhebber

Egypte heeft een enorme en unieke geschiedenis waarbij de historie van ieder ander land verbleekt. Terwijl mensen in Europa nog in hutjes woonden, bouwden de Egyptenaren namelijk al vrolijk tempels. En daar is ook nog eens onvoorstelbaar veel van bewaard gebleven. Daarom is Egypte de perfecte locatie voor iedere geschiedenisliefhebber.

Nu heb ik toevallig een enorme leergierigheid als het om de geschiedenis van een land gaat, dus in Egypte kon ik werkelijk overal mijn hart ophalen.

Mijn reistips voor Egypte

Als het om reistips voor Egypte gaat, mag je natuurlijk de piramides van Gizeh niet missen. Maar de tempels van Luxor, de faraograven, Abu Simbel en een tocht over de Nijl horen ook absoluut bij een bezoek aan Egypte. Net zoals het afwimpelen van opdringerige verkopers, de immense drukte van Caïro en de verzengende hitte van de woestijn ook bij dit land horen.

Als je het aan mij vraagt, krijg je alleen met een uitgebreide rondreis van noord naar zuid een goed beeld van dit land. Plaatsen als Hurghada en Sharm-el-Sjeikh hebben weinig meer dan zon en zee te bieden en liggen veel te afgelegen om een goede indruk van Egypte te krijgen.

Is Egypte wel veilig?

Persoonlijk vind ik Egypte een veilig land, ook al heb ik tijdens mijn rondreis nietsvermoedend twee terroristische aanslagen ontlopen. Ze gebeurden allebei een paar dagen nadat ik op die plaatsen (de Tempel van Hatsjepsoet en het Egyptisch Museum in Caïro) was geweest.

Er is een klein groepje mensen in Egypte dat hun frustraties graag met veel geweld op toeristen loslaat. Ze vinden het nodig om aanslagen te plegen en daarbij de belangrijkste inkomsten van hun land op het spel te zetten. En dat is funest voor alle andere Egyptenaren die ontzettend vriendelijk zijn en geen vlieg kwaad doen.

Zelf heb ik me in heel Egypte geen moment onveilig gevoeld. Aanslagen kunnen gebeuren, maar dat kan net zo goed in Londen of Parijs of Brussel zijn. Ik vind dat geen reden om niet naar Egypte te gaan, maar dat is erg persoonlijk.[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]