[vc_row][vc_column][vc_column_text css_animation=”fadeIn”]

Tunesië

[/vc_column_text][vc_separator color=”black” border_width=”2″ css_animation=”fadeIn”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”2172″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/sousse/”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”3472″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”none” link=”http://www.lustvoorreizen.nl/el-djem-in-tunesie/”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_wp_text]Woestijnlandschappen die het decor van wereldberoemde films waren, archeologische vindplaatsen, drukke soeks, prachtige moskeeën en lange stranden: Tunesië heeft het allemaal. Op deze pagina staan al mijn uitgebreide reistips voor Tunesië!

Toeristische prullaria en opdringerige verkopers

Het was 1996 toen manlief en ik naar Tunesië vlogen. Het Noord-Afrikaanse land was toen nog niet zo’n bekende vakantiebestemming als het nu is, maar toerisme was er al genoeg. Dat merkten we zodra we op onze eerste dag door de soek van Sousse liepen.  We struikelden er over de toeristische prullaria en opdringerige verkopers.

Het was onze eerste keer in een islamitisch land, dus de behoorlijk aanwezige verkopers die als vliegen om iedere westerse toerist zwermden was een nieuwe ervaring. Op onze eerste dag waren we nog beleefd. Maar we hadden al snel door dat je hen hiermee alleen maar aanmoedigt.

Hotel Marabout in Sousse

We verbleven twee weken in Hotel Marabout in Sousse, en dat beviel prima. Het was comfortabel, centraal gelegen en niet te duur voor twee studenten. Aan de huidige online reviews te zien is dit hotel alleen sindsdien flink achteruit gegaan, dus kun je beter een ander hotel in Sousse zoeken. Daar hoef je niet heel veel moeite voor te doen, want de kust van Sousse staat vol met hotels.

Sousse is een fijne uitvalsbasis als je veel van Tunesië wilt zien, zonder meteen een hele rondreis te maken. Vanuit hier kun je vrij makkelijk naar bijvoorbeeld het Matmata gebergte met Star Wars decors en berber woningen, El Djem, Carthago en de hoofdstad Tunis gaan.

Mijn reistips voor Tunesië

Tunesië heeft een lange geschiedenis. En dat is terug te vinden in veel prachtige archeologische bezienswaardigheden zoals El Djem, Carthago en Dougga. Maar het leuke aan Tunesië is alle variatie. Dus ook het Matmata gebergte met de rotswoningen van lokale berbers staat bij mijn reistips voor Tunesië,

Ben je dol op musea? Dan kijk je je ogen uit in het prachtige Bardo museum net buiten de hoofdstad Tunis.[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]