We hebben in de Ariège een dag gehad waarop het weer niet meewerkte. Het miezerde en het was fris, dus vielen op die dag de echte open lucht activiteiten af. Tarascon sur Ariège bood een oplossing.

Rêve & Magie du Rail

Volgens onze reisgids was Rêve & Magie du Rail, een klein treinmuseum met originele treinstellen de moeite waard. Aangezien ons meneertje helemaal weg is van alles wat met treinen te maken heeft, was de keuze snel gemaakt. We klommen in de auto en reden naar Tarascon sur Ariège. Toen we daar eenmaal waren aangekomen hebben we wel lang gezocht. We zagen een paar oude treinstellen staan, maar geen gebouw voor een museum. Na nader onderzoek bleek het piepkleine museum IN de treinstellen te zijn. De toegangsprijs was echter alles behalve piepklein. Ons meneertje was dolenthousiast, dus zijn we toch naar binnen geklommen.

Gekleurde verwachtingen

In het eerste treinstel is een miniatuurwereld gebouwd met spoorbanen en elektrische treintjes. Het tweede treinstel is ingericht als posttrein. In het derde treinstel kun je aan het stuur van de locomotief plaatsnemen. Dat was het. Gelukkig vond onze kleine het prachtig, manlief en ik waren enigszins teleurgesteld. Maar wij hadden dan ook het Spoorwegmuseum nog redelijk vers in het geheugen, dus onze verwachtingen waren redelijk gekleurd.

Feestelijkheid was geboden

Nadat we zo lang mogelijk bij Rêve & Magie du Rail hebben rondgekeken zijn we naar het centrum van Tarascon gegaan, wat ondanks het grijze weer erg leuk was. Naast de sfeervolle straatjes is er aan de rivier een torentje waar je naartoe kunt lopen voor een mooi uitzicht over de omgeving. Ook zijn er genoeg gezellige tentjes om te lunchen of wat te drinken. Feestelijkheid was in ieder geval wel geboden, want het was die dag precies twaalf jaar geleden dat manlief en ik in Las Vegas waren getrouwd!

Write A Comment