Het Walt Disney Studios Park met een kleuter is erg goed te doen. Niet alles is geschikt voor de kleintjes, maar er is genoeg te kiezen.

Hollywood Boulevard

Net als Disneyland Park heeft ook het Studios Park een Main Street. Het is alleen overdekt en helemaal aangekleed als een soort van Hollywood Boulevard uit de jaren vijftig. Het centrale punt van het park is een groot beeld van Walt Disney hand in hand met Mickey Mouse. Verder staat het park vol met decorstukken en onderdelen uit films.

Walt Disney Studios Park met een kleuter

Het Studios Park heeft een paar attracties die niet geschikt zijn voor kleuters, zoals de Twilight Zone Tower of Terror en de Aerosmith Rock ‘n’ Roller Coaster. Door de korte wachttijd van maar 10 minuten kon manlief wel even alleen in de Aerosmith Rock ‘n’ Roller Coaster. We hebben even staan kijken bij Crush’s Coaster, maar dat durfde ons meneertje niet aan (en ik eerlijk gezegd ook niet). De Studio Tram Tour was wegens renovatie gesloten, maar er bleef genoeg over. Zo waren de Cars Quatre Roues Rallye en Les Tapis Volants perfect voor Walt Disney Studios Park met een kleuter, net als de Slinky Dog Zigzag Spin.

Stunt Show Spectacular

We gingen ook naar de Stunt Show Spectacular. Deze show was wat langdradig omdat alle stunts door presentators tot in de kleinste details werden uitgelegd, maar de stunts zelf mochten er absoluut zijn. De kleine vond het erg leuk, vooral omdat zijn held Bliksem McQueen ook een rolletje had. Ons meneertje werd tijdens deze show voor het eerst geconfronteerd met schietende pistolen en zelfs een stuntman die in brand werd gezet. Onze zoon had hier gelukkig geen moeite mee, maar als we dit vooraf hadden geweten hadden we hem hier wel op voorbereid.

Ratatouille

Het aller-allerleukste van het park was zonder enige twijfel Ratatouille. Hier staan altijd lange wachtrijen, dus hadden we een Fastpass genomen. Hiermee haal je een kaartje waar een bepaald tijdstip op staat waarop je terug moet komen. Je kunt dan bijna direct doorlopen, en dat is ideaal als je een ongeduldige kleuter hebt. Ratatouille is een ontzettend goed gemaakte 3D-ride waarbij je door de film Ratatouille gaat alsof je er echt inzit. We vonden het alle drie zo leuk dat we nog een keer wilden. Voor het tweede ritje namen we de wachtrij dus gewoon op de koop toe.

Face the Force

Het Studios Park stond op het moment van ons bezoek in het teken van het thema ‘Face the Force’. Op gezette tijden liepen er Storm Troopers rond waarmee je op de foto kon. Maar er was ook een groot podium met indrukwekkende schermen waarop acteurs in Star Wars kostuums een verhaal vertelden. Wat dat verhaal precies inhield is redelijk aan me voorbij gegaan omdat het nogal versnipperd over kwam, maar dat mocht de pret voor een Star Wars-fan als ik niet drukken.

Stitch Live

Het interactieve showtje van Stitch vonden we ook erg leuk. Het was ieder half uur, afwisselend in het Frans of in het Engels. Nu kan ons meneertje maar een paar woordjes Engels, maar toch heeft hij zitten schateren van het lachen. Er was een groot scherm waarop Stitch te zien was, en de kinderen mochten op de grond voor het scherm zitten. De ouders zaten op de bankjes erachter. Stitch stelde allerlei vragen aan het publiek (nadat iemand van het personeel had gevraagd wie er wel en geen Engels sprak) en Stitch reageerde daar heel grappig op. Het was voor ons het laatste wat we in het Studios Park deden en het was een uitstekende afsluiter van ons bezoek aan Disneyland Parijs.

De leukste attracties van Walt Disney Studios Park

  • Ratatouille
  • Stunt Show Spectacular
  • Stitch Live

Write A Comment