Ook wij hadden de dinoplaatjes van de Albert Heijn gespaard. En de app gedownload om dinosaurussen met de 3D bril te kijken. Voor kleine dino-enthousiastelingen is een park als Xploria dan ook een waar paradijs.

Xploria – La forêt à explorer le temps

Het park heet voluit Xploria – La forêt à explorer le temps. Dit betekent letterlijk dat het een bos is om de tijd te ontdekken. Het gaat in dit park over het eerste leven op aarde, de eerste mensen, de dinosaurussen en de archeologie van de dinosaurussen. Daarbij wordt alles erg interactief aangeboden, je kunt bijna alles voelen, aanraken en er iets mee doen. Uiteraard is het deel over de dinosaurussen het meest aantrekkelijk, maar de rest is minstens net zo leuk. Het is alleen jammer dat alle beschrijvingen bij de exposities in het Frans zijn.

Zelf dinosaurussen opgraven

Er zijn diverse plekken waar kinderen zelf met bezems en kwastjes afdrukken van poten of kleine skeletten van dinosaurussen op kunnen graven. Ook ons meneertje deed dat met erg veel enthousiasme, en daarom ook mijn tip om vooral niet te dicht bij het graafgeweld te gaan staan. Want je hebt zo een hap zand in je gezicht of een bezem tegen je schenen. Uiteraard is het de bedoeling dat je na het uitgraven weer alles bedekt, zodat de volgende kinderen kunnen graven. Overigens was het niet druk toen wij er waren, er liepen welgeteld twee andere gezinnen rond.

Ideaal als het minder weer is

Xploria is ideaal om te bezoeken als het een keer geen weer voor het zwembad is. Maar verwacht niet dat je er de hele dag zoet bent. Met een uurtje of twee a drie – afhankelijk van het dino-enthousiasme van je kind – heb je het wel gezien. Wij hebben het op de ochtend gedaan en zijn na de lunch naar de vlakbij gelegen Grotte du Mas-d’Azil gegaan.

Write A Comment